1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Salahi Tezel birinci, Erel Cankan üçüncü
Salahi Tezel birinci, Erel Cankan üçüncü

Salahi Tezel birinci, Erel Cankan üçüncü

Kendi imkanları ile katıldıkları Interglide F3J model uçak Eurotour yarışmasından Salahi Tezel Birinci, Erel Cankan ise üçüncülükle ülkeye döndü.

A+A-

KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun yaşadığı olumsuzluklara rağmen, tamamen kendi olanakları ile kurdukları F3J Milli takımımız İngiltere’den başarı ile döndü.


YENİDÜZEN SPOR ÖZEL

Hafta sonu İngiltere’nin Marsh Gibbon Bölgesi’nde Avrupa Eurotour Ligi kapsamında yapılan Interglide F3J Eurotour yarışmasında F3J model uçak milli takımımız bizi gururlandıran başarılarla döndü.

Yaklaşık iki yıldır faaliyetleri durdurulan Hava Sporları Federasyonu’na bağlı sporcuların yine Hava Sporları Federasyonu, Model Uçak bölüm sorumlusu Hakan Oruz eşliğinde oluşturdukları F3J Model Uçak milli takımı ile tamamen kendi imkan ve olanakları ile katıldıkları böylesi büyük bir yarışmadan başarı ile dönmeleri camiada da sevinç yarattı.

Sorumlu Hakan Oruz eşliğinde yarışmaya giden sporcularımız Salahi Tezel, Erel Cankan, Mehmet Serden, Eser Kişmir ve Mehmet Tunaboylu ve yardımcı Cemal Direkçi, 37 üst düzey F3J sporcusunun katıldığı yarışmada ilk 9’a girme başarısı göstererek takım olarak büyük bir başarı elde etmişlerdir.

Sporcularımız ilk günden kendilerini belli ettiler
Avrupa Eurotour Ligi kapsamında yapılan Interglide F3J Eurotour yarışmasında mücadele eden F3J model uçak milli takımımız daha ilk gün yapılan sıralama turlarında dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar.

İlk ve ikinci gün yapılan sıralama turları sonunda gerçekleştirdiği başarılı uçuşlarla üç sporcumuz, Mehmet Serden, Salahi Tezel ve Erel Cankan ilk 7 sporcu arasında yer alarak final uçuşu yapmaya hak kazandılar. Oldukça değişik ve zor hava koşullarında gerçekleşen Pazar günkü final uçuşları ise büyük bir mücadeleye sahne oldu.

Fly off uçuşları sonunda her üç uçuşta da tam puan alan Salahi Tezel yarışmada şampiyon olmayı başarırken, yine Milli Takim sporcularımızdan Erel Cankan ise üçüncü gelmeyi başararak podyumdaki yerini aldı.

Tarihte ilk kez iki KKTC’li ‘Kıbrıslı Türk’ aynı kürsüde
Böylece F3J Eurtour tarihinde ilk kez iki KKTC’li sporcu aynı anda kürsüye çıkmayı başardı.

Fly off uçmaya hak kazanan diger bir sporcumuz Mehmet Serden ise Fly off uçuşları sonunda yarışmayı altıncı sırada tamamladı. Sezona hızlı bir baslangıç yaparak bu yıl yapılan çeşitli Eurotour yarışmalarında ciddi başarılar elde eden model uçakcılarımız, aldıkları bu derecelerle Eurotour sıralamasında da oldukça üst sıralarda yer buldular.

Eurotour yarışmaları Ekim başına kadar devam edecek ve Ekim ayı sonunda 2015 yılı sıralaması belirlenmiş olacak.

Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur