1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. POVEK’e göre ekonominin bel kemiği ölüm-kalım noktasında
POVEK’e göre ekonominin bel kemiği ölüm-kalım noktasında

POVEK’e göre ekonominin bel kemiği ölüm-kalım noktasında

POVEK Genel Sekreteri Stefanos Kursaris, Güney Kıbrıs’ta toplam işletmelerin yüzde 94’ünü oluşturan küçük ve orta işletmelerin gidişatının çok endişe verici olduğunu söyledi.

A+A-


Kıbrıs Rum Esnaf ve Zanaatkarlar Örgütü (POVEK) Genel Sekreteri Stefanos Kursaris, Güney Kıbrıs’ta toplam işletmelerin yüzde 94’ünü oluşturan küçük ve orta işletmelerin gidişatının çok endişe verici olduğunu hatta ölüm-kalım noktasına dayandığını söyledi.
Haravgi’nin haberine göre yazılı açıklama yapan Kursaris, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sürekli kapanmasıyla yaşanan daralmanın çıplak gözle görülebilir olduğunu, İstatistik Dairesi verilerinin ve işsizlik oranının da bunu ispatladığını, hal böyleyken çok büyük ölçekteki işletmelerin sayısının, iş hacimlerinin ve kazançlarının sürekli arttığını vurguladı.
Bu durumun serbest rekabet ortamında normal görülebileceğini belirten Kursaris, Güney Kıbrıs’ın 2014’te memorandum işgali altında olduğunu vurgulayarak şu uyarılarda bulundu:
“Ancak biz G-20 ülkelerinden biri değiliz. Çok az sayıdaki kişinin hatalarının cezasını çok fazla kişi ödüyor. Bu çok küçük ve orta ölçekli aile işletmeleri, yani ekonominin bel kemiği, en büyük bedeli ödüyor, kepenk kapatıyor. Bu yıkıcı gidişat ülke ekonomisi üzerinde çok yönlü kayıplara ve zincirleme iflaslara yol açacak.” TAK

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur