1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PEDOFİLİ ALARMI!
PEDOFİLİ ALARMI!

PEDOFİLİ ALARMI!

Polis, çocukları kaçırıp birkaç saat sonra bırakan kişiyi arıyor

A+A-

İspanya'nın başkenti Madrid'de son dönemlerde artan çocuk kaçırma teşebbüslerine karşı alarm verildi.

Madrid'in kent merkezi dışında kalan Ciudad Lineal, San Blas, Coslada ve Hortaleza mahallerinde son birkaç haftadır görülen çocuk kaçırma vakaları mahalle sakinlerinde büyük telaş yaratırken, polis en kısa zamanda şüpheli pedofilinin yakalanması için alarm verdi.

Eylül 2013'ten geçen haziran ayına kadar üç kız çocuğu kaçırılmış, bu çocukların hepsi 5-6 saatte bulunmuştu. Polis kaynakları, bu çocukların büyük bir olasılıkla uyuşturulduğunu, bir eve götürülüp cinsel tacize maruz kaldıktan sonra iz bırakmamak için yıkanıp serbest bırakıldıklarını açıklamıştı.

Polis, birkaç aydır kaçırma olaylarında artış olduğunu, bazı çocukların kaçırma girişimi sırasında kaçmayı başardığını, bazılarının ise kaçırıldıktan 1-2 saat sonra bulunduğunu belirtti.

Failin aynı kişi olduğunu düşünen polis, kaçırılma olaylarının sıkça görüldüğü bölgelerde devriye gezen polis ve güvenlik kamerası sayılarının artırılacağını açıkladı.

Mahalle sakinlerinin de olaylar nedeniyle tedirgin olduğu ifade ediliyor. "Herkes çocuklarını sokağa bırakmaya korkuyor. Okullar açıldığında çocuklarımızı korkarak okula göndereceğiz" diye konuşan mahalle sakinlerinden, "Eğer yakalarsam onu kendi ellerimle öldürürüm" diyen bile oldu.

Öte yandan, İspanyol hükümetinin Madrid özerk yönetiminden sorumlu üyesi Cristina Cifuentes, Madrid polisi ve olayların yaşandığı ilçe belediye başkanları ile yaptığı acil toplantı sonrasında, "Bu kişiyi yakalayana kadar dinlenmek yok. Bu bizim en büyük endişemiz ve kesinlikle önceliğimiz. Bu şahıs bir numaralı kamu düşmanıdır" açıklamasında bulundu.

Madrid polisi, aranan şüpheli pedofilinin 1,75 metre boylarında, 35-40 yaşlarında, zayıf ve sarışın olduğunu duyurdu.

(AA)

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur