1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özker Hoca özlemle...
Özker Hoca özlemle...

Özker Hoca özlemle...

Özker Özgür ölümünün 12’nci yıldönümünde anıldı.

A+A-

Eğitimci, siyasetçi, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin unutulmaz genel başkanlarından, milletvekilliği yanı sıra Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuş Özker Özgür ölümünün 12’nci yıldönümünde anıldı.

CTP Milletvekili ve Özker Özgür’ün oğlu Birikim Özgür, bazı bakan ve milletvekilleri ile sevenlerinin de katıldığı törende, kızı Elmaziye Özgür, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Hüseyin Özgürgün konuşma yaptı. 
 

ozk1.jpg


ozk2.jpg

ozk3.jpg

Konuşmaların ardından mezarlara karanfiller bırakıldı. 

ÖZGÜR 

Törende ilk konuşmayı Özgür çiftinin kızı Elmaziye Özgür yaptı. 
Annesinin ölümünün üzerinden 9 babasının ölümünün üzerinden ise 12 yıl geçtiğini söyleyen Özgür, anma törenine katılanlara teşekkür etti. 
Özgür, babasının hastalığı boyunca yaşadığı üzüntüleri anımsamanın kendisini yorduğunu söyleyerek, “Bu kadar güçlü ve değerli politik bir kimliğin huzursuzluk ve yalnızlık duyguları ile bize veda edişine tanıklık yapmış olmak ve ona yardım edemeyişimin çaresizliği aradan bu kadar yıl geçmiş olmasına rağmen beni hala hırpalıyor” dedi. 
Babasının kendi istediği ve inandığı gibi dolu dolu yaşadığını dile getiren Özgür, tüm bölünmüşlüklerle mücadele ettiğini belirtti. 
Özgür, annesinin ise kendi hayallerinden eşi ve çocukları hayallerine ulaşsın diye vazgeçtiğini söyledi. 

İZCAN 

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan konuşmasına, “Özgür’ün düşünceleri ve hatıraları içimizde yaşıyor” diyerek başladı. 
Özgür’ün toplumun geleceği için uyarılarda bulunduğunu, en önemli uyarısının “davul bizim boynumuzda tokmak başkasının. Davul da tokmak da bizde olmalı” dediğini anımsatan İzcan, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmak adına bunun başarılması gerektiğini söyledi. 
İzcan, Özgür’ün açtığı yolda mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, kardeşliği öne çıkararak ülkesine sahip çıkan Özgür’e olan sorumluluklarını yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti. 

ERHÜRMAN 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, onlarla aynı çizgide düşünen insanlar olarak verdikleri mücadeleyi, ödemek zorunda kaldıkları bedelleri, zor dönemlerde bile umutlarını yitirmemelerini ve yoldaşlarına da umut vermelerini unutmayacaklarını kaydetti. 
Ehürman, Özgür’ün sadece aynı çizgide oldukları tarafından değil, toplum tarafından sahiplenildiğini bunun da değerlerinin anlaşıldığını gösterdiğini ifade etti. 
Özgür’ün düşüncelerini ve heyecanını hatırlamanın geçmişi değil geleceği hatırlama anlamı taşıdığını dile getiren Erhürman, onu hatırlayarak ve yazdıklarını okuyarak; gelecek için neler yapmak gerektiğini gözden geçirme fırsatı bulduğunu kaydetti. 

TALAT 

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Özker Özgür’ün topluma mal olmuş, Rum toplumunda da yankı yaratmış bir lider olduğunu söyledi. 
Özker ve Zehra Özgür’ün Kıbrıs’ta barışa olan tutkularını, ona ulaşmak için duydukları umut ve arzuyu anımsadığını söyleyen Talat, “Barışa ulaşmak için her türlü meşakkate katlanmaya hazırdılar. En kötü günlerde bile barışı telaffuz etti, Bu karanlık içinde umut ışığı yakıyordu.” dedi. 
Toplumun ve Kıbrıs halkının onları unutmayacağını dile getiren Talat, fikirlerinin geleceği aydınlatacağını ifade etti. 

EROĞLU

Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Özgür ile farklı siyasi partiler ve görüşlere sahip olmalarına rağmen dostluklarını koruduklarını, her zaman birbirlerini kırmamaya özen gösterdiklerini söyledi. 
Eroğlu, Özgür’ün inandığı yolda mücadele ettiğini, toplumda iz bırakarak dünyadan göçtüğünü kaydetti. 

ÖZGÜRGÜN 

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Özgür’ün Kıbrıs Türk siyaseti içinde önemli bir figür ve devlet adamı olduğunu ifade etti. 
Zehra ve Özker Özgür’ün fikirlerini inanarak savunduğunu söyleyen Özgürgün, Özker Özgür’ün Kıbrıs Türk halkına ve devletine koyduğu katkının onu sonsuza kadar gönüllerde yaşatacağını belirtti. 

 

 

Fotoğraflar: Fehime Alasya

Bu haber toplam 2819 defa okunmuştur
Etiketler : ,