1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Özeleştiri yapmaya davet ediyoruz”
“Özeleştiri yapmaya davet ediyoruz”

“Özeleştiri yapmaya davet ediyoruz”

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nden (KTSYD) Lefke’nin yaptığı açıkalmalara tepki geldi

A+A-

B.Bağcıl ile Lefke takımları arasındaki karşılaşmada yaşananlarla ilgili Lefke Kulübü’nün yaptığı basın açıklamasına Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nden (KTSYD) tepki geldi. KTSYD’nin sporun fair play çerçevesinde, rakibe, hakeme, basına karşı saygı çizgilerinin korunması hususunda hassas olduğu hatırlatılırken, Lefke Türk Spor Kulübü’nün yayınladığı bildiride spor yazarları yanında her kesimi suçlayarak hakarete varan açıklamaları kınandı.

Bildiride şu görüşlere yer verildi:

“B.Bağcıl-Lefke karşılaşmasında Mehmet Özeralp’in hayati tehlikesinin yerinde müdahale ile giderilerek sağlığına kavuşmasında emeği geçenleri tebrik eder, Mehmet’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Bu bağlamda sahalarımızda sağlık tedbirlerinin artırılmasını, devletimizin de bu konuda adımlar atarak insan sağlığının öncelikli gözetilmesini beklediğimizi vurgularız. Mehmet Özeralp’in sakatlığı anında sahadaki futbolcular tarafından tribünde bulunan doktorların çağrılması sonrası sahaya taraftarların girmesi yanlış bir harekettir. Mehmet Özeralp’in sağlık durumunu merak edenler yanında direk olarak maçın hakemine tepki göstermek için sahaya girenlerin olması karmaşaya neden olmuştur. Bu tip hareketlerin ayni kulüp tarafından tekrarlanması özeleştiri yapılmadığını gösteriyor.

Bu olayları yorumlayan spor basınında görev yapan arkadaşlarımızı Lefke düşmanı ilan ederek hakarete varan açıklamalarda bulunmak sorumlu yöneticilik örneği değildir, bu açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Spor yazarları yerinde izledikleri karşılaşmalarla ilgili veya televizyon görüntüleri ışığında yorumlar yaparken hata yapanları kulüp forması giymeden eleştirmekte, Lefke kulübünün basın açıklamasındaki gibi çamur atarak değil kendi düşüncelerini dile getirmektedir.

Spor basınını, Futbol Federasyonu’nu, maçın hakemini suçlu olarak gören, Disiplin Kurulu’na sevk edilerek savunması istenen bir safhada bu açıklamayı yapan Lefke Kulübü yetkililerini özeleştiri yapmaya ve soğukkanlı olmaya davet ederiz.”

Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur