1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Önemli isimler yarıştı
Önemli isimler yarıştı

Önemli isimler yarıştı

Önemli isimler yarıştı

A+A-

16. Uluslararası Dr. Küçük Spor Oyunları’nda atletizm yarışları yapıldı

 


Burhan Gürkan

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Dr. Küçük Spor Oyunları’nın atletizm branşı yine önemli isimleri ağırladı. 30 Eylül Cuma günü Atatürk Stadı’nda yer alan yarışlarda uluslararası alanda elde ettikleri derecelerle isim yapmış atletlerin yanı sıra oyunlarda ülkemiz ve Türkiye’den toplamda 13 ülke yer aldı. İki saat süren yarışlar neticesinde ülkemizden de iki sporcu kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

GULİYEV HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA YARIŞTI
Atletizm sezonunun sonu olmasına rağmen gerek olimpiyatlarda, gerek avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı kazanmış isimler oyunlara katılarak yarıştı. Ağustos ayında Rio’da düzenlenen olimpiyat oyunlarında 200 metre finalinde yarışma başarısı gösteren Türk atlet Ramil Guliyev, her yıl olduğu gibi bu yıl da oyunlara katılarak 100 metre branşında piste çıktı.

DÜNYA ŞAMPİYONU PİSTE ÇIKTI
800 metrede 2014 Avrupa ve 2015 Dünya şampiyonu olan Belaruslu atlet Marina Arzasamova’nın yanı sıra kariyerinde 2.03’lük derecesi olan ve 2006 yılında Avrupa ikincisi olan yüksek atlamacı Bulgar Venelina Veneva da yarışlarda yer alan isimlerdendi. 2008 olimpiyat oyunlarında cirit atma branşında gümüş madalya kazanan Letonyalı atlet Ainars Kovals da oyunlara katılan isimlerden bir tanesiydi.

ÜLKEMİZDEN İKİ MADALYA
Yarışlarda yer alan ülkemiz atletlerinden Kutay Kırmızı, disk atma branşında elde ettiği 44.07’lik derecesi ile üçüncü olarak podyuma çıkma başarısı gösterdi. Üç adım atlama branşında yer alan Mehmet Baykent de 13.53’lük atlayışı ile üçüncü oldu ve kürsüye çıkarak madalya almaya hak kazandı. Diğer branşlarda da atletlerimiz yarışırken madalya kazananlar Kırmızı ve Baykent oldu.

BİRİNCİLİKLER
Kadınlar uzun atlamada Ukrayna’dan Ruslana Tsykhotska 6.11’lik derecesi ile birinci olurken, yüksek atlamada Venelina Veneva 1.73 ile altın madalya kazandı. 800 metre dünya şampiyonu Marina Arzasamova 2:17.98 ile branşında ilk sırada yer alırken, 100 metrede Ukrayna’dan Hristina Stuy 11.87 ile rahat bir yarış çıkararak ilk sırada yer aldı.
Erkekler disk atmada birincilik 55.19’luk derecesi ile Macar Robert Szikszai’nin oldu. 400 metrede Oman’dan Saleh Alsaadi 48.22’lik derecesi ile ilk sırada yer alırken, 100 metrede Ramil Guliyev ile Ukraynalı Serhiy Smelyk 10.76 koşmasına rağmen birinci Smelyk oldu. Ciritte Moldova’dan Adrian Mardari 71.99’luk derecesi ile altın madalya kazanırken, üç adım atlamada Ukraynalı Viktor Kuznetsov 16.23’lük derecesi ile ilk basamakta yer aldı.

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 284. Sayısı

Adres Kıbrıs 284. Sayısı