1. HABERLER

  2. SPOR

  3. OK YAYDAN ÇIKMAYACAK
OK YAYDAN ÇIKMAYACAK

OK YAYDAN ÇIKMAYACAK

Okçuluk Federasyon Başkanı Mehmet Çavuş, yönetim kurulu toplantısında faaliyetlerini azaltma kararı aldı

A+A-

Hüseyin KIRAL

Okçuluk Federasyon Başkanı Mehmet Çavuş, Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantı sonrası okçuluk faaliyetlerini azaltma kararı aldı.
Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun her yıl ülkede faaliyet gösteren spor federasyonlarına yaptığı katkının aynı kalmasından dolayı, Okçuluk Federasyonu ülkede ve yurt dışında kendi liginin dışında faaliyet yapmama kararı aldı.
Okçuluk Federasyon Başkanı Mehmet Çavuş, “Federasyon bütçelerinin görüşülmesi sırasında Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’na ve üyelerine 2014 yılı içinde yaptıklarımız ve 2015 yılı içinde yapacaklarımızı gösteren fizibilite raporu sundum. Raporları değerlendiren kurul, sözlü olarak artış yapacaklarını söylemelerine rağmen, tek kuruş artış yapmadı” dedi.

60 bin TL beklerken yine 30 bin TL kaldı
Okçuluk Federasyon Başkanı Mehmet Çavuş, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyelerinin verdiği raporlar doğrultusunda kendisine sözlü olarak 100’de 100 artış yapılacağını, ancak açıklanan miktarın aynı olması sonrası gelecekleri adına üzüntü duyduklarını söyledi.
“Okçuluk federasyonu olarak sunduğumuz fizibilite raporu ışığında açıkcası 100’de 100 olmasa bile bir 10 – 15 bin TL’lik artış bekliyorduk” açıklamasını yapan Federasyon Başkanı Mehmet Çavuş “Bütçenin aynı kalması 2015 yılı için öngörülen faaliyetlerden bir çoğunun yapılmaması demek” dedi.

“Türkiye’de katıldığımız iki organizasyonun parasını henüz almadık”
Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Dairesi’nin onayı ile 2014 yılı içinde Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından organize edilen iki yarışmaya katıldıklarını söyleyen Okçuluk Federasyon Başkanı Mehmet Çavuş, henüz paralarını almadıklarını söyledi.
Çavuş “Kayseri ve Ankara’da organize edilen okçuluk yarışlarına katılmamız için talep ettiğimiz tutarı ‘siz ödeyin biz size sonra veririz’ demelerine rağmen henüz bu iki organizasyondan alacağımız olan yaklaşık 12 Bin TL’yi almadık” açıklamasını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur