1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Muhteşem Bir Ses, Solana Imani Rowe ‘SZA’
Muhteşem Bir Ses,  Solana Imani Rowe  ‘SZA’

Muhteşem Bir Ses, Solana Imani Rowe ‘SZA’

Güzelliği, ses tonu ve gırtlağı ile daha çok büyüleyecek gibi... Piyasaya çıktığı ilk günden itibaren çok hızlı bir kariyer gelişimi dikkat çekiyor…

A+A-

Ersin Kaşif

Bugün sesiyle çok dikkat çeken siyahi şarkıcılardan birini sayfamıza taşıyoruz. Asıl adı Solana Imani Rowe olan, SZA ismiyle dünyada bilinen çok ünlü bir ses. 8 Kasım 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin St. Louis Missouri eyaletinde dünyaya geldi. Sanatçının çocukluğu Maplewood, New Jersey'de geçti. Son zamanların yükselen ismi SZA, Dawg şirketinin ‘The Powerhouse’ etiketine sahip ilk kadın olma özelliğine sahip oldu. İlk Ep’sini ‘See SZA Run’ adıyla 2013 yılında yayımlandı. 2014 yılında 3.Ep’si ‘Z’yi yayımlayan SZA, ikinci albümünü ‘TDE’ ismiyle Terrence ‘Punch’ Henderson’un işbirliği ile ortaya çıkardı. Albümü Kendrick Lamarshow’da satışa sunuldu.

ÇOK HIZLI GELİŞEN BİR MÜZİK KARİYERİ

Piyasaya çıktığı ilk günden itibaren çok hızlı bir kariyer gelişimi dikkat çekiyor. Ekim 2012'de çıkardığı ilk mixtape'i ‘See.SZA.Run’  ile müzik piyasasıyla tanıştı. Onu Ekim 2013'te “S” adlı ikinci mixtape'i takip etti.  O yıl Top Dawg Entertainment plak şirketi ile anlaşan SZA,  Nisan 2014'te ‘Z’  adlı ilk EP'sini piyasaya çıkardı.  Projede Kendrick Lamar ve Chance the Rapper gibi isimler yer aldı. 2016 yılı başında  Anti albümünde Rihanna'ya eşlik ettiği ‘Consideration’ ile dikkat çekti. 2017 yılında RCA Records ile anlaştığını duyuran SZA,  Ctrl adını taşıyan ilk stüdyo albümünü 9 Haziran 2017'de Top Dawg/RCA etiketiyle yayınladı.  Albümde SZA'ya Kendrick Lamar, Travis Scott ve James Fauntleroy gibi isimler eşlik etti. Albüm, 60 binlik ilk hafta satışıyla Billboard 200 listesine üç numaradan girdi.

Son olarak 9 Haziran 2017 yılında ‘Ctrl’ albümünü satışa sunan SZA, bu albümden Drew Barrymore, Love Galore şarkılarına klip çekti. Bu albümde Maroon 5 ile düet yapan SZA, daha da tanınır hale geldi. Güzelliği ve  gırtlağı ile daha çok büyüleyecek gibi görünen Solana Imani Rowe’i tüm müzikseverlerin dinlemesini öneriyorum.

Bu haber toplam 4963 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 388 Sayısı

Adres Kıbrıs 388 Sayısı