1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa'da seçim anketi açıklandı
Mağusada seçim anketi açıklandı

Mağusa'da seçim anketi açıklandı

Mağusa Belediye Başkan adayı Oktay Kayalp, KADEM araştırma şirketine yaptırdığı anketin sonuçlarını açıkladı.

A+A-

Mağusa Belediye Başkan adayı Oktay Kayalp, KADEM araştırma şirketine yaptırdığı anketin sonuçlarını açıkladı. KADEM’in anket sonucuna göre CTP Adayı OKtay Kayalp %61.5 oy oranı ile açık fark önde. Kayalp’ı %31.1 ile bağımsız aday İsmail Arter, %3.6 ile TDP adayı Mustafa Emiroğluları izliyor.

“Yurttaş yeniden seçmeye karar verdi”
CTP-BG Gazimağusa Belediye Başkan Adayı ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, dün akşam saatlerinde KADEM’in anket sonuçları ile ilgili açıklama yaparak, anket sonuçları ile Gazimağusa halkının hizmet, istikrar ve güveni takdir ettiğinin ortaya çıktığını belirtti.
Anket sonuçları ile Mağusalı yurttaşın kendisini Gazimağusa Belediye Başkanı olarak seçmeye yeniden karar verdiğinin ortaya çıktığını dile getiren Kayalp, “Hepimizin ortak hedefi, Gazimağusa şehrini dünya standartlarında ilerletmek, Gazimağusalı her insanımızın yaşam kalitesini artırmaktır” şeklinde konuştu

“Hizmet ve istikrarın takdiri”
Kayalp tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:
“Yerel seçimler için sandık başına gitmemize sayılı günler kaldı.
Bugüne kadar halkımıza hep dürüstlük, şeffaflık ve açıklıkla hizmet vermenin gayreti içerisinde olduk.
Her bir insanımızın yaşam kalitesini doğrudan etkileyecek yerel seçim süreci öncesinde, açıklık ilkemizden hareketle, Gazimağusa için yaptırdığımız kamuoyu araştırma sonuçlarını tüm detayları ile sizlerle paylaşmayı doğru bulduk.
Kamuoyu araştırmaları üzerinde yaratılan bilgi kirliliğini, Gazimağusalı seçmenlerin iradesine karşı bir saygısızlık ve haksızlık kabul ederek, Kamuoyu Araştırma Danışmanlık Eğitim Merkezi (KADEM) tarafından yaptırılan çalışmayı sizlerin bilgisine sunmak istedik.
Bu araştırma sonuçları, bizler açısından, Gazimağusa halkının hizmet, istikrar ve güveni takdir ettiği yönündedir.
Geçtiğimiz hafta ülkemizin önemli kamuoyu araştırma şirketlerinden KADEM’in Gazimağusa Belediye seçimleri için yaptığı anket sonuçlandı. Buna göre Mağusalılar, parti gözetmeksizin, Gazimağusa Belediyesi’ni istikrarlı bir şekilde yöneten, kesintisiz ve kaliteli hizmet veren, ülkenin en fazla yatırım yapan ve halkına güven veren bizleri, Gazimağusa Belediye Başkanı olarak seçmeye yeniden karar verdiğini ortaya çıkardı.
Ancak bizim için yerel seçim süreci henüz tamamlanmadı.
Her bir insanımızla gelecek planlarımızı ve projelerimizi paylaşmak, Gazimağusalıların beklentilerini dinlemek için sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz.
Unutmayalım ki seçim sonucu, 29 Haziran günü her bir seçmenin sandığa yansıttığı iradesinin ardından ortaya çıkacaktır.
Kamuoyu araştırma sonuçları bizleri son derece mutlu etmiş ve gururlandırmıştır.
Ancak hedefimiz, seçim gününe kadar daha fazla insanımızın güvenini kazanmak için çalışmaya devam etmek, disiplin içerisinde seçim çalışmalarımızı sürdürmek ve insanlarımıza dokunmaktır.”

“Daha güzel bir gelecek…”
“29 Haziran akşamı, son sandıktaki sayım tamamlanana ve gerekli yasal işlemler yapılana dek, tüm dostlarımızdan beklentimiz, Gazimağusa’nın geleceği için görevlerinin başında olması, seçim kampanyamıza yüksek katılımlarını devam ettirmesi ve bizlere desteğini sürdürmesidir.
30 Haziran sabahından itibaren, yeniden, hangi görüşte olursa olsun Gazimağusa’daki insanımızla daha güzel bir gelecek yaratma mücadelemiz sürecektir.
Bu düşüncelerle, açıklık ilkemizin bir gereği olarak kamuoyu araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşırken, Gazimağusa Belediye Başkanlığı’na aday olan tüm isimlere yeniden başarılar dilerim.

Hepimizin ortak hedefi, Gazimağusa şehrini dünya standartlarında ilerletmek, Gazimağusalı her insanımızın yaşam kalitesini artırmaktır.”


KADEM anketi hakkında bilgiler

• Anket, toplam seçmen sayısı dikkate alındığında 487 kişilik bir örneklem grubundan elde edilen verilerin %95 güvenlik sınırı içinde maksimum +- 4,34% hata payı verebileceği hesaplanarak yapıldı.

• Anket verilerine göre Gazimağusa seçmeninin tamamına yakınının seçimdeki oy doğrultusuna karar verdiği, kararsız seçmenler toplam seçmen içinde yalnızca %3,6’lık bir payı oluşturduğu görüldü.

• Gazimağusa Belediye sınırları içinde 18 yaş ve üzeri de jure vatandaş nüfusun Belediye hizmetleriyle ilgili algılarını, değerlendirmelerini ve beklentilerini öğrenmek amacıyla yapılan çalışmada vatandaşların, çeşitli hizmet alanlarındaki beklentileri ve bunlara bağlı olarak da vatandaşların Gazimağusa Belediye başkanlığı seçimindeki tercihleri ve oy doğrultuları araştırıldı.

• Araştırmanın örneklemini Gazimağusa Belediye sınırları içinde ikamet eden seçmenlerin bütünü oluşturdu.

•  Örneklemin seçiminde çok tabakalı, rastgele örnekleme yöntemi uygulandı. Gazimağusa ilçesi birinci aşamada mahalle ve köylerinde yapılacak görüşme sayıları belirlendi. İkinci aşamada görüşme yapılacak bölge ve köylerdeki mahalleler seçildi. Üçüncü aşamada ziyaret edilecek veya telefonla aranacak katılımcılar rastgele seçildi.YD

Bu haber toplam 5320 defa okunmuştur
Etiketler :