1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefkoşa’yı ralli birleştirecek
Lefkoşa’yı ralli birleştirecek

Lefkoşa’yı ralli birleştirecek

Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 yarışı ile ilgili dün Güney Lefkoşa’da basın toplantısı düzenlendi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Kıbrıs’ta 19-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 yarışı ile ilgili dün Güney Lefkoşa’da CYTA Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (European Rally Championship) 9’uncu, Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın 5’inci ayağını kapsayacak rallide toplamda 773.34 kilometrelik bir mesafe kat edilecek. Organizasyonun özel etabı Lefkoşa’nın kuzey ve güney kısmını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek. Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) ve Cyprus Automobile Association (CAA) işbirliği ile Lefkoşa’da “CNP Asfalistiki Super Special Stage” adı altında gerçekleştirilecek olan 5 kilometrelik özel etapta Avrupa’nın önemli yarışçılarının yanı sıra ülkemiz yarışçıları da boy gösterecekler.

KKTOK yetkilileri de katıldı
CNP Asfalistiki Cyprus Rally ile ilgili olarak dün gerçekleştirilen basın toplantısına CAA Başkanı Antonis Michaelides, Organizasyon Şefi Nayia Kontopoulou ve ERC Organizasyon Koordinatörü Jean – Baptiste Ley katıldı. Basın toplantısını ayrıca KKTOK Başkanı Hasan Macila, Ralli Komitesi Başkanı Tigin Kişmir, Yönetim Kurulu Üyesi Canben Özpaşa ve Kıbrıslı Türk basın mensupları da takip etti.

Michaelides: “Komşularımıza teşekkür ederim”
Toplantıda konuşma yapan CAA Başkanı Antonis Michaelides organizasyon hakkında bilgi verdi. Michaelides, FIA’nın (Uluslararası Otomobil Federasyonu) tarihinde ilk kez iki önemli organizasyonu bir çatı altında yaptığını, Eurosport ve Al Jazeera gibi uluslararası kanalların organizasyonu yayınlayacaklarını belirtti. Lefkoşa’nın güney ile kuzeyini kapsayacak olan ve organizasyonun açılış etabı olan 5 kilometrelik özel etap hakkında da konuşan Michaelides, araçların Ara Bölge’den Lefkoşa’nın Türk tarafına geçeceğini ve etapta uluslararası kuralların uygulanacağı dile getirdi. Michaelides sözlerinin sonunda organizasyona katkıda bulunan KKTOK yetkililerine de teşekkür etti. “Kıbrıslı Türk arkadaşlarımıza özel olarak teşekkür etmek istiyorum” diyen Michaelides, “Yarışta Kıbrıslı Türk yarışçılar da yer alacaklar. Hazırlıklarda gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmadan dolayı komşularımıza teşekkür ederim. İlişkilerimizi pekiştirdik” şeklinde konuştu.

“İnsanları birkaç saatliğine de olsa birleştirecek”
Organizasyon Şefi Nayia Kontopoulou konuşmasında CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 yarışı hakkında bilgi verirken, ERC Organizasyon Koordinatörü Jean – Baptiste Ley de organizasyon hakkındaki görüşlerini katılımcılara aktardı. Konuşmaların ardından basın mensuplarının Lefkoşa’nın kuzey ve güneyini kapsayacak olan özel etap ile ilgili yönelttiği bir soru üzerine CAA Başkanı Antonis Michaelides “Ben şahsi olarak gerçekleşeceğine inandım. Politik partiler ve devlet yetkilileri de ikna oldu. Onlara şartlar ve koşullar hakkında bilgi verdim. Onlar da pozitif bir yaklaşım gösterdiler. Bu etap yakın bir çerçeve getirecek. İnsanlar uzun yıllardır ayrı yaşıyorlar ancak birkaç saatliğine de olsa pratik olarak birleşecekler” şeklinde konuştu.

Macila: “Başarı ile tamamlamak istiyoruz”
Basın toplantısının ardından CAA Başkanı Antonis Michaelides ile KKTOK Başkanı Hasan Macila bir araya geldi. İki başkanın samimi görüntüleri dikkat çekti. Başkan Macila yaptığı açıklamalarda rallinin kendilerine düşen kısmını başarı ile tamamlamak istediklerini kaydetti. Macila “Bir yıldan beridir hazırlıklar sürüyor. Artık son safhaya gelindi. Günün sonunda basın toplantısında Ralli’nin genelinden bahsedildi. Türk tarafı ile bir etabın ortaklaşa düzenlendiğinden bashedildi. Göründüğü gibi hiçbir olumsuz ortam yok. Türk tarafında koşulacak etapla ilgili soru da geldi. Verilen cevaplar da çok iyiydi. Günün sonunda Lefkoşa’da KKTOK ile CAA işbirliğiyle koşulacak olan etap için sorun olmadığı belirtildi. Herhangi bir olumsuzluk yok. Biz çok memnunuz. Ralliyi başarı ile tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

16 Kıbrıslı Türk yarışacak
Kayıtları 31 Ağustos tarihinde kapanan CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 yarışına 16’sı Kıbrıslı Türk olmak üzere toplamda 66 araç kayıt yaptırdı. 

Bu haber toplam 1980 defa okunmuştur