1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kuzey Kıbrıs turizmine BAYRAM DOPİNGİ
Kuzey Kıbrıs turizmine BAYRAM DOPİNGİ

Kuzey Kıbrıs turizmine BAYRAM DOPİNGİ

Kurban Bayramı ülkeye turist akışı yarattı, büyük otellerde doluluk oranı % 100, küçük otellerde oran % 70’e ulaştı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kurban Bayramı dolayısıyla ülkeye turist akışı yaşanması bekleniyor. Yaz sezonun sonuna gelinmesine rağmen otellerin doluluk oranında önemli artışlar yaşanması öngörülürken, otel dışında kalacak olan tatilcilerin de turizme katkı sağlayacağı düşünülüyor. Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KTTSAB)Başkanı Orhan Tolun, bayram dolayısıyla uçak seferlerinde artış yaşanacağını belirterek, oteller dışında, akrabalarını ziyarete gelecek olan 20 bine yakın turist beklendiğini söyledi.
Kurban Bayramı dolayısıyla kumarhanesi olan otellerin yüzde 100 oranında doluluk yaşayacağını aktaran Tolun, küçük otellerdeki doluluk oranının ise yüzde 70 oranında olduğunu vurguladı.
Bu arada Bayram dönemi içinde Ercan Havaalanı’nda bazı önlemler alınması gerektiğine yönelik uyarılarda bulunan Tolun, seyahat acentelerinin oto park sorunu yaşadığını bunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

Tolun: “Doluluk var”
Orhan Tolun, Kurban Bayramı dolayısıyla kumarhanesi olan otellerin yüzde 100 oranında doluluk yaşayacağını belirterek, kumarhanesi bulunmayan 4 yıldızlı otellerin de doluluk oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Tolun, küçük otellerdeki doluluk oranının ise yüzde 70 oranında olduğunu dile getirerek, Türkiye’den gelen turistlerin bu rakamların çoğunu oluşturduğunu dile aktardı.
Bayram dolayısıyla uçak seferlerinin artış göstereceğini aktaran OrhanTolun, 20 bin yatak kapasitesi bulunan oteller dışında, akraba ve öğrenci olan çocuklarını ziyarete gelecek olan 20 bine yakın turist beklendiğini söyledi. Bu rakamın turizme katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Tolun, yalnızca bayramın hafta sonuna denk gelmesinden dolayı 6 günlük tatilin 3 güne düşeceğini bu durumun da turizm açısından dezavantaj sayıldığını söyledi.

“Yerli müşteriler için fiyatlar yüksek”
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KTTSAB)Başkanı Orhan Tolun, bayram dolayısıyla otel fiyatlarının yüksek olması yerli vatandaşın talebini azalttığını da söyleyerek, bazı otellerin yerli müşterilerine özel kampanyalar düzenlediğini aktardı.
Bu arada yerli vatandaşların bayram döneminde yurt dışına seyahatlerinde olağan bir artış olmadığını belirten Tolun, bu durumun uçak bilet fiyatlarındaki pahalılıktan kaynakladığını söyledi. Uçak biletlerinden dolayı insanların yurt dışına gitmeyi tercih etmediğini söyleyerek, otellerdeki fiyatlarında yüksek olması talebi azalttığını aktardı. Yerli vatandaşların kendi ülkelerindeki otellere gidememesinin iç piyasada dezavantaj yarattığını, bu durumun turizmin canlanmasına engel olduğunu söyledi.

“Ercan’da sorunlar yaşanıyor”
Özelleştirilen Ercan Havalimanı ile ilgili de sorunlar yaşandığını ifade eden Tolun, özelleştirme sonrasında, ortak paydaş oldukları havalimanı işletmecisinin, turizm acentelerine karşı yanlış bir tutum içerisinde olduğun a işaret etti. Bayram dönemi içinde Ercan Havaalanı’nda bazı önlemler alınması gerektiğine yönelik uyarılarda bulunan Tolun, seyahat acentelerinin oto park sorunu yaşadığını söyledi. Tolun, “Ercan’da acentelerin otobüslerine yer almak için zorluk yaşıyor, yer alamayan acenteler de çektirilerek zorluk yaşatılıyor. Bu gibi zorluklar sıkıntı yaşatıyor. Havaalanında oto park düzenlemesi yapılmalıdır. Bunu düzenlemek Ulaştırma Bakanlığı’na düşüyor” dedi.

“Marka ülke olarak değil kumarhane ülkesi olarak anılıyoruz”
Ülkedeki birincil turizm etkeninin kumarhaneler olduğuna vurgu yapan Tolun, bunun sebebinin ise kumarhaneli otellerin, kendi tanıtımlarını ‘internet’ üzerinden yapıyor olmasından kaynakladığını aktardı. Devletin, ülke turizmi konusunda yeterli katkı ve tanıtım gerçekleştirmediğini kaydeden Tolun, Kuzey Kıbrıs’ın bu nedenle Türkiye pazarında iyi bir marka olamadığına vurgu yaptı. “Marka ülke olarak değil kumarhane ülkesi olarak anılıyoruz” diyen Orhan Tolun, bu yapının sürdürülebilir olmadığına dikkat çekti.

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur