1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Kurşunlama'dan 4 tutuklu daha
Kurşunlamadan 4 tutuklu daha

'Kurşunlama'dan 4 tutuklu daha

Lefkoşa'da 8 Mart günü Hüseyin Evren Zabit'e ait 'Zabit Route Off Licence" isimli kuruyemiş dükkanını ve üç ayrı araç kundaklama meselesiyle ilgili olarak polisin geniş çapta yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa'da 8 Mart günü Hüseyin Evren Zabit'e ait 'Zabit Route Off Licence" isimli kuruyemiş dükkanını ve üç ayrı araç kundaklama meselesiyle ilgili olarak polisin geniş çapta yürüttüğü soruşturma devam ediyor.   Meselelerle ilgili olarak 18 Mart’ta 14 kişiyi şüpheli olarak gözaltına alan  Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne (LPM) bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) yürüttüğü soruşturma kapsamında, 4 kişiyi daha tutuklarken, 4 zanlıyı ise ‘delil yetersizliğinden’ serbest bıraktı. İlk tahkikat duruşması 18 Mart’ta yapılan ‘kasti hasar’ davasıyla ilgili 2 gün tutukluluk emri alınmasının ardından, dün yeniden mahkemeye çıkarılan bazı zanlılara farklı suçlar getirilerek ayrı tutukluk süresi alındı. Kasti hasar suçlamasıyla; zanlı 1 Emin Özbeyit, zanlı 2 Ş. Aykut Tuyku, zanlı 3 Ali Öncüer, zanlı 4 Murat Güvener, zanlı 5 Virellonut Stocia, zanlı 6 Osman Yücel 7 gün ek tutukluluk aldı. Aynı dava altında ‘yardım ve yataklık’ suçlamasıyla ilgili olarak tutuklu bulunan zanlı 1 Turgay Tukyu, zanlı 2 Bahar Tukyu, zanlı 3 Ahmet Çamır, zanlı 4 Alparslan Nerkiz, zanlı 5 Fırat Ayrılmaz ve zanlı 6 Hüseyin Ayrılmaz ise 3’er gün tutukluluk aldı. Olayla ilgili kamera görüntüleri sildikleri iddiasıyla tutuklanan zanlı 1 Cenk Akyüz ve zanlı 2 Süleyman Pedipaycı ise ‘delilleri imha etme’ suçlamasıyla 3’er gün tutukluk aldı. Bu arada daha önce tutuklanan Serkan Ongan, Seren Özbeyit, Ramadan Özsütçüoğlu ve Gürel Tanısay serbest bırakıldı.   

Geniş güvenlik önlemi
İlk tahkikat duruşması 7 saat süren kasti hasar davasıyla ilgili olarak zanlılar dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Avukatların tutukluluk süresine itiraz etmemesi üzerine dün daha kısa süren tahkikat duruşmasında, polis yine çok geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu arada araçları ve iş yerleri kasti hasara uğratılan Zabit ailesi ve yakınları dün yine Mahkeme’ye gelerek duruşmayı takip etti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı'nda Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve Savunma Avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Güçlü, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı
Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) Amiri, Başmüfettiş Aslan Coşkun’u tahkikat sorumlusu olarak mahkemeye dinletti. Coşkun, zanlılarla ilgili ayrı suçlamalara bağlı olarak şahadet vererek, tutukluluk talep etti.

Kamera görüntüleri ele verdi
Aslan Coşkun, 23 Ocak'ta  Yıltan Zabit'e ait KL 425 plakalı aracı, 9 Şubat'ta  Hüseyin Zabit'e ait FY 060 plakalı aracı ve 28 Şubat'ta ise Lefkoşa'da Hande Aksaç'a ait EV 968 plakalı araçlara yanıcı madde dökülerek kasti hasara uğratıldığını belirtti. Coşkun, zanlılar; Özbeyit, Aykut Tuyku, Öncüer, Güvener, Stocia ve Yücel’in 18 Mart Salı günü mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 2 gün tutukluluk emri alındığını belirtti. Bu tutukluluk süresi içerisinde olay mahallindeki kamera görüntülerini ve yol güzergahı olan Lefkoşa ile Girne bölgelerindeki sabit radar kayıtlarının alınarak incelendiğini belirten Aslan Coşkun, Yılmazköy- Kılıçarslan’da bulunan kamera görüntülerinde olay sırasında kullanılan plakasız Ford Fiesta araca ulaşıldığını söyledi. 

Telefon konuşmaları tespit edildi
Yılmazköy’deki sabit radardaki fotoğrafta zanlı Virellonut Stocia’nın telefonda konuştuğunun görüldüğünü aktaran Başmüfettiş, görüşmeyle ilgili baz istasyonunda görüşmenin incelendiğini ve olayda kullanılan telefonun, cezaevinde zanlı Emin Özbeyit ve zanlı Aykut Tukyu’nun zaman zaman kullandığı cep telefonu numarası olduğunun tespit edildiğini kaydetti.  Cezaevinde kullanılan bahse konu telefondan olay öncesi ve sonrasında görüşüldüğünün teyit edildiğini vurgulayan Aslan Coşkun, bu telefonun yanı sıra gayri yasal olarak 3 çeşit daha telefon hattı olduğunu aktardı. zanlı Özbyit ve zanlı Tukyu’nun gerek olayla bağlantılı zanlılarla ve olay dışı başka kişilerle bu hatlardan görüşme yaptıklarının tespit edildiğini söyleyen Coşkun, bu cep telefon hatlarına yüklenen kontur yerlerinin de tespit edildiğini belirtti. Zanlı Özbeyit ve zanlı Tuyku’nuın cezaevinde konuşma yaptığı telefon hatlarına kontur yüklenen ve Tuyku’ya cep telefonu satan işletmenin Fırat ve Hüseyin Ayrılmaz kardeşlere ait olduğunu belirten Coşkun, Ayrılmaz kardeşlerin tutuklandığı ancak bahse konu telefona ulaşılmadığını söyledi.

Zanlı Virellonut Stocia ifadesinde anlattı
Kamera görüntülerinden zanlı Virellonut Stocia’nın cürüm işlediğinin görüldüğünü aktaran Aslan Coşkun, zanlıdan yapılan sorgulamada kendisini Emin Özbeyit ve Aykut Tukyu’nun azmettirdiğini, diğer zanlıların da yardım ettiğini söylediğini aktardı. Yapılan ileri sorgulamada zanlının kar maskesi, eldivenleri gibi malzemelerin tespit edilerek emare alındığını aktaran Aslan Coşkun, bahse konu aracı ise serbest bırakılan Gürel Tanısay’dan, tabancayı da zanlı Ali Öncüer’in vasıtasıyla zanlı Aykut Tukyu’dan aldığının tespit edildiğini aktardı. Konu tabancanın Dikmen’de sakin zanlı Murat Güvener’in evinde tespit edilerek alındığını aktaran Başmüfettiş Coşkun, olayla ilgili 29 kişiden ifade temin edildiğini aktardı. Coşkun, bu 2 günlük tutukluluk süresinde kundaklama ve kurşunlamayla ilgili zanlı Virellonut Stocia’ya yapılan ödemelerle ilgili banka hesapları ve havalelerin incelendiğini belirterek, zanlı Aykut Tukyu’nun güvenlik işletmeciliğini üstlendiği W Club ve Ivan Bar’da çalışan güvenlikçilerin sorgulandığını kaydetti.

Tabanca bulundu
Yine 2 günlük tutukluluk içerisinde W Club’a ait kamera kayıtlarının emare alındığını belirten Aslan Coşkun, ilk etapta kamera kayıt cihazında tespit edilen, olayda kullanılan aracın ve tabancayı gayet net çeken görüntünün silindiğini, bununla ilgili Cenk Akyüz ve Süleyman Pedipaycı’nın tutuklandığını söyledi. Bahse konu tabancanın ise balistiğe gönderildiğini söyleyen Coşkun, balistik sonuca göre kurşunlamada kullanılan boş kovanların söz konusu tabancadan atıldığının tespit edildiğini belirtti. Başmüfettiş, zanlı Emin Özbeyit ve zanlı Aykut Tukyu’nun cezaevinde lokal hatlardan kundaklama ve kurşunlama olaylarını ne şekilde yaptıklarının ortada olduğunu bu nedenle tahkikata etki etmemeleri için bu iki zanlının polis nezaretinde tutuklu kalmalarını ve diğer zanlılarla ilgili de 7’şer gün talep etti.

Özbeyit ve zanlı Tukyu yine cezaevinde bekleyecek
Savcı Damla Güçlü de zanlı Özbeyit ve zanlı Tukyu’nun cezaevindeyken tahkikata etki edebileceğini dolayısıyla polis nezaretine alınmasını talep etti. Zanlıların avukatları cezaevinde gerekli tedbirlerin alındığı gerekçesiyle buna itiraz etti. Zanlı 1 Emin Özbeyit, zanlı 2 Ş. Aykut Tuyku,  zanlı 3 Ali Öncüer, zanlı 4 Murat Güvener, zanlı 5 Virellonut Stocia, zanlı 6 Osman Yücel’in avukatları 7 günlük ek tutukluluk talebine ise itiraz etmedi.
Yargıç Hale Ahmet Raşit, polisin ek tutukluluk süresini iyi değerlendirdiğini ve iyi işlediğini belirterek, geniş çaplı soruşturmanın henüz tamamlanmadığını dolayısıyla ek süreye ilişkin talebin yeterli ve gerekli olduğunu vurguladı. Zanlı Özbeyit ve Tukyu ile ilgili talebi ret eden Yargıç, zanlıların cezaevinde 
tahkikata etki etmeyecekleri kanaatine vardığını söyledi. Yargıç, kasti hasar suçuyla ilgili olarak zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

‘Yardım yataklık’
Aslan Coşkun, ardından aynı dava altında ‘yardım ve yataklık’ suçlamasıyla ilgili olarak tutuklu bulunan zanlı 1 Turgay Tukyu, zanlı 2 Bahar Tukyu, zanlı 3 Ahmet Çamır, zanlı 4 Alparslan Nerkiz, zanlı 5 Fırat Ayrılmaz ve zanlı 6 Hüseyin Ayrılmaz ile ilgili şahadet verdi. Zanlılar; Turgay Tukyu, Bahar Tukyu, Ahmet Çamır, Alparslan Nerkiz’in cürümü işleyen zanlı Virellonut Stocia’ya para transferinde bulunduğunu belirterek,  zanlılar Fırat Ayrılmaz ve Hüseyin Ayrılmaz’ın da cezaevinde olan zanlılara gayri yasal olarak satış yapıp kontur yükledikleri gerekçesiyle ‘yardım’ ettiklerini ifade etti. Coşkun, zanlıların soruşturma kapsamında 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Görüntüler silindi
Aslan Coşkun, akabinde olayla ilgili kamera görüntüleri sildikleri gerekçesiyle zanlı  Cenk Akyüz ve zanlı  Süleyman Pedipaycı’nın tutuklandığını aktardı. Kasti hasar meselesinde tahkikat sırasında w Club’a ait park yerinde buluşma anı ve paranın verildiğini gösteren görüntülerin silindiğini ve bu ciddi meslede tahkikatı etkileyen zanlıların, delilleri imha ettiklerini tespit edildiğini söyledi. zanlıların önceki gün itibariyle sorgulanarak tutuklandıklarını belirten Coşkun, bahse konu kamera kayıt cihazının uzmanların incelemesi üzere PGM’ye  gönderildiğini belirtti. Coşkun, iki zanlının soruşturm kapsamında 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Hale Ahmet Raşit de tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmalarına emir verirken, sağlık problemi yaşayan Bahar Tuyku ve Fırat Ayrılmaz’ın doktor kontrolünden geçmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 4641 defa okunmuştur
Etiketler : ,