1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Küçükkentililer Derneği’nden anlamlı etkinlik
Küçükkentililer Derneği’nden anlamlı etkinlik

Küçükkentililer Derneği’nden anlamlı etkinlik

Küçükkentliler Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Sancaktar Kalebey Parkı’nda anlamlı bir etkinlik düzenledi

A+A-

Küçükkentliler Derneği, Lefkoşa Küçükkent’te bulunan Sancaktar Kalebey Parkı’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında güzel bir etkinlik organize etti. “Yerlere çöp atmayan ellerimiz” sloganı ile çevre gününde mahalle sakini çocukları bilinçlendirmek adına organize edilen etkinlikte pet şişe geri dönüşümü için kafes hazırlandı ve pet şişe getirip kafese atan çocuklara kitap hediye edildi. İkramların da olduğu etkinlikte çevreyi kirletmeyeceğinin ıspatı olarak çocuklar boyalı elleri ile hazırlanan çarşafa el bastılar. 9 Eylül İlkokulu bando takımının da katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

kk1.jpg

kk2.jpg

kk3.jpg

kk4.jpg

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte hazırlanan kafesin dolup taşması ve bir çok dolu poşetin kafese sığmaması dernek üyelerini memnun ederken dernek başkanı Tahir Tehdit açıklamalarda bulundu.

Tehdit; “Biz Küçükkentliler Derneği olarak bu önemli günü mahallemiz sınırları içerisinde yer alan Sancaktar Kalebey Parkı’nda geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte çevre bilincinini güçlendirmek için kutluyoruz. Doğal çevremizin kirlenmesi tüm ülke olarak ortak sorunumuzdur. Çevrenin kirlenmesi hepimizin günlük hayatını etkileyen bir olay haline gelmiştir. Daha da önemlisi, çevrenin kirliliği, insanın doğaya verdiği zarar olarak da ifade edilebilir ancak bu zarar ne acı ki insanın insana verdiği en büyük zarar olarak da çocuklarımıza bir miras olarak kalmaktadır. Günümüz çağında doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi her bireyin görev ve sorumluluk alanında olmalıdır. Bunu yapmakla birlikte gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirliliği mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak şarttır. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada yüzlerce yıl çürümeden kalabildiğini bile bile evlatlarımızın, torunlarımızın üzerine atarcasına yapılabilenler, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını daha net ortaya koyabilmektedir. Belki küçük bir adım ama, “Herkes önce kendi kapısının önünü temizlesin ve temiz tutsun” yaklaşımı ile biz Küçükkentliler Derneği olarak çocuklarımızı geri dönüşüme teşvik etmek için parkımıza pet şişe geri dönüşüm kafesi yaptırttık. “Yerlere çöp atmayan ellerimiz’’ sloganıyla boş pet şişe getiren çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik, ikramlarda bulunduk. Çocuklarımız çarşaf üzerine el baskısı yaparak ayrıca çevre temalı sanatsal çalışma da yapmış oldular. Bizler hem kendimizi, hem de çocuklarımızı çevre konusunda bilinçlendirmeyi hedeflerken, ülkemizdeki her mahallenin de aynı bilinçle hareket edebilmesi konusundaki beklentimizi de bu özel günde ifade etmek istiyoruz.”

 

 

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur
Etiketler :