1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS’ın KTHY davası bugün başladı
KTAMS’ın KTHY davası bugün başladı

KTAMS’ın KTHY davası bugün başladı

KTHY çalışanlarının yatırılmayan ihtiyat sandığı primleriyle ilgili davanın görüşülmesine bugün başlandı

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası'nın (KTAMS), Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) 615 çalışanının maaşlarından kesilen ancak İhtiyat Sandığı’na yatırılmayın yaklaşık 15 milyon 400 bin TL’lik primle ilgili şirket direktörleri ve hissedarlarına açtığı davanın görüşülmesine bugün başlandı.

KTAMS yöneticileriyle bazı KTHY çalışanları davanın görüşüldüğü Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde hazır bulundu.

KTAMS, mahkeme önünde yaptığı açıklamalarda, siyasilerin konuyla ilgili hiçbir sonuç üretmediğini savunarak, KTHY’nin batırılmasında payı olanların yargılanması ve çalışanlara yasal haklarının ödenmesi için mücadele başlattıklarını vurguladı.

“KÖTÜ YÖNETİMİN HESABINI SADECE HALKIN ÖNÜNDE DEĞİL, MAHKEMEDE DE VERECEKLER”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, açıklamasında, “Sosyal adaletten, iyi yönetimden bahsedenler bilecekler ki kötü yönetimlerinin hesabını sadece halkın önünde değil, mahkemede de verecekler” dedi.

KTHY’nin 615 çalışanının maaşlarından kesilen ancak İhtiyat Sandığı’na yatırılmayan primlerin 15 milyon 400 bin TL’ye ulaştığını söyleyen Kaptan, bu rakama her ay yüzde 1’lik faiz eklendiğine dikkat çekti.

“HİÇKİMSE BUNUN YANINA KALACAĞINI ZANNETMESİN”

“Hiç kimse bunun yanına kalacağını zannetmesin” diye konuşan Ahmet Kaptan, KTAMS’ın 2 yıl önce başlattığı mücadele sonrasında konunun bugün yargının huzuruna taşındığını belirtti.

KTAMS Başkanı Kaptan, “KTHY’nin batırılmasında payı olan herkesin yargı önünde hesap vermesi için başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadesine yer vererek, yargıya güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Kaptan’ın konuşmasının ardından KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan bir basın açıklaması okudu.

“KURULAN ONLARCA ARAŞTIRMA KOMİTESİNDEN HİÇBİR SONUÇ ÇIKMADI”

Bengihan, KTHY’nin Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin özelleştirme politikaları sonrasında bilinçli olarak batırıldığını savunarak, “Tüm siyasi partiler kamuoyu önünde bu konunun araştırılması ve hatası olanların cezalandırılması gerektiğini söylese de kurulan onlarca araştırma komitesinden hiçbir sonuç çıkmadı” dedi.

“YÖNETİCİLER İLK KEZ YARGI ÖNÜNDE”

Bengihan, “Yöneticiler, KTHY’nin batırılması sonrası yasalara aykırı işlemleri nedeniyle ilk kez yargı önüne çıkıyor” ifadesine yer verdi.

(tak)

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur