1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Koop-Süt’ten indirim
Koop-Süt’ten indirim

Koop-Süt’ten indirim

1 Litrelik pastörize sütün Koop-Süt fabrika çıkış fiyatı 6,15 TL’den 5 TL’ye düşürülürken, hellimin kilosu 49 TL’den 42 TL’ye, 39,50 TL olan beyaz peynir fiyatı 35 TL’ye, kaşar peynir 16 TL’den 13,75’e çekildi.

A+A-

Fehime ALASYA

Koop-Süt bünyesindeki pastörize süt, peynir, beyaz peynir, taze kaşar peynir, eritme peynir ve hellim ürünlerinde %20’ye yakın indirim kararı alındı.  

Koop-Süt Yönetim Kurulu, düzenlediği basın toplantısında ‘ürün fiyatlarındaki değişiklikle’ ilgili indirime gidildiğini açıkladı.

Covid-19 salgınının ülke ekonomisini de olumsuz etkilediği, bu noktadan hareketle süt ve süt ürünlerinin alımını kolaylaştırmak amacıyla fiyatlarda indirime gitme kararı alındığı belirtildi.

Yapılan değişiklikle; 1 Litrelik pastörize sütün Koop-Süt fabrika çıkış fiyatı 6,15 TL’den 5 TL’ye düşürülürken, hellimin kilosu 49 TL’den 42 TL’ye, 39,50 TL olan beyaz peynir fiyatı 35 TL’ye, kaşar peynir 16 TL’den 13,75’e çekildi. Mutfakta en çok tüketilen temel gıdalar arasında yer alan yoğurt, ayran ve taze nor çeşitlerinde ise indirime gidilmediği gözlerden kaçmadı.

Salgın sürecinde, fazla süt ve daralan Pazar piyasasından dolayı, halka daha uygun fiyata süt ürünleri yansıtma kararı alındığı belirtildi.

Ülkedeki ihracatın da salgın döneminde düşük seyrettiği işaret edilerek, tüm bunların tüketicinin cebine yansıtıldığı belirtildi.

Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erişmen, coronavirüsün ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini, bu noktadan hareketle süt ve süt ürünlerinin alımını kolaylaştırmak amacıyla fiyatlarda indirime gitme kararı aldıklarını ifade etti.

 

Naimoğulları: “İmkânlarımız elverdiği sürece bunu yapacağız”

Koop-Süt Yönetim Kurulunun bir üyesi olarak yapılan basın toplantısında söz alan Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “Üretici hiçbir şekilde kar etmeden bu indirime katkı sağladı. Bunu dış piyasa da marketler, Pazar da yapmalı. Kar gütmeden buna destek verdik, Kıbrıs Türk hayvancısının ve halkının yanındayız.” dedi.

Siyasilere de çağrı yapan Naimoğulları, ülkedeki rekabetin daha adil olması için ithal ürünlerle ilgili de önemle alınması gerektiğini belirtti.

Naimoğulları, “Bugün 30 Ağustos’a kadar yapılan bu süreli açılım için daha sonra yine toplantı yapacağız. İmkânlarımız elverdiği sürece bunu yapacağız.” şeklinde konuştu.

Otel ve okulların kapalı olmasından dolayı süt ve süt ürünlerinin tüketiminde yaşanan düşüşe işaret ederek, Koop-Süt’ün kar amacı gütmeden indirime gitme kararı aldığını ifade etti.

 

Ratip: “Portföyle yeni ürünler katmak için çalışıyoruz”

Koop-Süt Yönetim Kurulu üyesi Ragip Ratip de, Koop-Süt olarak birinci hedeflerinin Koop-Süt’ü hak ettiği yere kavuşturmak olduğunu, bu hedefle maliyetleri düşürmek ve portföyle yeni ürünler katmak için çalıştıklarını kaydetti. Ratip, indirimin alım gücü düşük olanlara yardımcı olacağına inandıklarını söyledi.

 

Gürpınar: “Öz varlığımıza sahip çıkmalıyız”

Koop-Süt Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gürpınar da, Koop-Süt’ün Kıbrıs Türkünün öz varlığı olduğunu, sahip çıkılması gerektiğini, kendilerinin de ellerini taşın altına koyduklarını belirtti.

 

liste-007.jpg

 

 

Bu haber toplam 8433 defa okunmuştur