1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kime yazıldığı belli olmayan çekler var”
“Kime yazıldığı belli olmayan çekler var”

“Kime yazıldığı belli olmayan çekler var”

220 bin TL olan overdraft hesap limiti, bir aylık devlet katkısı olan 475 bin TL’ye yükseltilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

A+A-

Lefke Belediyesi’nde geçtiğimiz gün yapılan belediye meclis toplantısında önemli kararlar  alındı

Eski belediye başkanı Mehmet Zafer’in görev süresince yaptığı bazı ödemelere karşılık yazdığı çeklerin kime yazıldığının belirsiz olması nedeniyle bu konuda belediyedeki muhasebe sorumlusunun detaylı rapor hazırlamasına karar verildi

 

Ayşe GÜLER

Lefke Belediyesi’nde eski yönetimin kestiği ve kime yazıldığı belli olmayan çekleri için rapor hazırlanıyor.
Lefke Belediyesi’nde geçtiğimiz gün yapılan belediye meclis toplantısında önemli kararlar alındı.
Toplantı sonrasında belediyenin 220 bin TL olan overdraft hesap limitinin, bir aylık devlet katkısı olan 475 bin TL’ye yükseltilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Öte yandan toplantıda Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki belediye gelir ve giderlerine yönelik inceleme başlatılması kararlaştırıldı.
Bunun yanı sıra belediye içerisinde Disiplin Kurulu ve Tüzük Komitesi’nin yanı sıra 16 Ağustos ile ilgili Kutlama Komitesi’nin kurulmasına da oy birliği ile karar verildi.
Belediye işleyişinin de ele alındığın toplantıda, faturalardaki cezalarda indirime gidilmesine yönelik karar üretildi.

Çekler incelenecek

Öte yandan eski başkan Mehmet Zafer’in görev süresince yaptığı bazı ödemelere karşılık yazdığı çeklerin kime yazıldığının belirsiz olması nedeniyle bu konuda belediyedeki muhasebe sorumlusunun detaylı rapor hazırlamasına karar verildi. Ayrıca yeni belediye meclisinin görevine başlamadan sonra ortaya çıkabilecek yeni borç faturalarının yanı sıra izah edilemeyen faturaların da incelenmesi kararlaştırıldı.

Kaya: “Belediye içerisinde Disiplin Kurulu oluşturuldu”

YENİDÜZEN’e konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, belediye bünyesinde Disiplin Kurulu, Tüzük Komitesi ve 16 Ağustos’u Kutlama Komitesi’nin kurulmasına yönelik karar üretildiğini açıkladı.

Görevi devralmasının ardından yaptıkları 2 belediye toplantısında Nisan ve Haziran aylarını kapsayan döneme ait belediye gelir ve giderlerinin incelenmesine yönelik karar alındığını belirten Kaya, bunun yanı sıra belediyenin overdraft hesaplarının aylık devlet katkısı olan 475 bin TL’ye yükseltilmesine oy çokluğuyla karar verildiğini kaydetti.

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur