1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kararı FİBA verdi”
“Kararı FİBA verdi”

“Kararı FİBA verdi”

TC Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay siyasal sebeplerden dolayı maçlarını Kuzey Kıbrıs'ta oynayamayacak olan YDÜ ile ilgili açıklamalarda bulundu

A+A-

 

Geçtiğimiz yıl Türkiye Deplasmanlı Kadınlar Basketbol Ligi’nde başarılı olan ve bu yıl Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Lig’inde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının konumu ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Harun Erdenay açıklamalarda bulundu.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, FIBA’nın, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) oynamasına izin vermediğini belirtti.

TC basketbol federasyon Başkanı Harun Erdenay, “Biz FIBA kararlarına bağlı kurumuz”
Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Harun Erdenay, “Yakın Doğu Üniversitesi’ne aynı isimde Türkiye’de bir dernek kurmalarını ve Türkiye’den seçecekleri bir ilde oynamalarını önerdiklerini” ifade etti.
Harun Erdenay, “Biz FIBA kararlarına bağlı kalmak zorundayız. Bu bakımdan Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir Kıbrıs takımı olarak ve Kıbrıs’ta bugün oynamasına için imkan yok” dedi. Kuzey Kıbrıs, FIBA tarafından tanınmadığı sürece sorunun çözülemeyeceğe de değinen Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Harun Erdenay, “ Ben YDÜ yetkililerine onlara bu yıl Türkiye’de oynamalarını, gelecek sezonlardan itibaren ise Kuzey Kıbrıs’ta oynayabilmeleri için Kosova’nın verdiği mücadeleyi örnek göstererek yapmaları gerekeni önerdim” dedi.

Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur