1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İtiraf değil 'SUÇLAMA'
İtiraf değil SUÇLAMA

İtiraf değil 'SUÇLAMA'

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in 3 milyon TL'lik soygunla ilgili tutuklamalar sonrası Başbakanlık'a gönderilen raporu YENİDÜZEN'le paylaştı

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in 3 milyon TL'lik soygunla ilgili tutuklamalar sonrası Başbakanlık'a gönderilen raporu YENİDÜZEN'le paylaştı.
Polis Genel Müdürlüğü Raporu’na göre ortada bir ‘itiraf’ yokken, soruşturma kapsamında tespit edilen B.Ç’nin bir suçlama getirerek R.F ve M.Ç’yi işaret ettiği yer alıyor.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, tutuklanan şahısların yasal anlamda sorumluluklarıyla ilgili henüz net bir sonuç olmadığını, mahkeme kararı olmadıkça kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini belirtti.

Başbakanlığa konuyla ilgili POLİS RAPORU;

“Soruşturma kapsamında B.Ç isimli şahıs tespit edilerek yapılan sorgulamada cürümü R.F ve M.Ç’nin birlikte işlediklerini itiraf etmiştir.”

YENİDÜZEN ekibi Başbakan’a ‘soygun’u sordu

YENİDÜZEN: Sayın Başbakan soygunla ilgili son durum nedir?
Başbakan Yorgancıoğlu: Bize gelen son bilgi konuyla ilgili bir subayı ve onunla beraber iki kişinin zanlı olarak gözaltına alındığıydı Türkiye’de, daha doğrusu bir tanesi de aranıyor ama henüz paraya bildiğimiz kadarıyla ulaşılmadı.
Yasal anlamda ne kadar sorumludurlar, itiraf etmiş olsalar bile, henüz daha bu konuda net bir sonuç yoktur. Benim aldığım bilgi bu yöndedir çünkü emarenin para olduğunu hepimiz biliyoruz.

YENİDÜZEN: Parayla ilgili bir itiraf yok mu?
Başbakan Yorgancıoğlu: Hukuk dediğimiz şey, mahkemede sonuçlanıncaya kadar insanlara suçlu gözüyle bakılmamayı emreder. Dolayısıyla bugünkü itirafların bir anlamı olsa bile mahkeme kararı olmadığı sürece bunu sonuç olarak kabul etmek çok doğru değildir diye düşünüyorum.

YENİDÜZEN: Pervin Hanım’la direk görüştünüz mü?
 Başbakan Yorgancıoğlu: Ben Pervin Hanım’la doğruda görüşmedim ama Özel Kalem Müdürümüz Hüseyin Gürşan benim adıma Pervin Hanım’la sürekli görüşüyor. En son yarım saat önce yazılı bir rapor gönderdi. Rapor, bu söylediklerimiz çerçevesinde…

[BAŞBAKAN'LA RÖPORTAJIMIZIN TAMAMI PAZAR GÜNÜ GAZETENİZDE]

Bu haber toplam 3589 defa okunmuştur
Etiketler : ,