1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İskele’de zor cumartesi
İskele’de zor cumartesi

İskele’de zor cumartesi

Gençler Birliği, ligin en iyi ekiplerinden Lefke’yi cumartesi günü İskele Cumhuriyet Stadı’nda konuk edecek

A+A-

Kaya Emiroğlu

Süper Lig’de geçen hafta zorlu Bağcıl deplasmanından bir puanla ayrılmayı başaran Gençler Birliği, ligin en iyi ekiplerinden Lefke’yi cumartesi günü İskele Cumhuriyet Stadı’nda konuk edecek. Zorlu maç öncesinde kırmızı siyahlıların hazırlıkları sürüyor. Bağcıl maçında sol ayak bileğine oyunun son bölümünde aldığı darbe sonrası sakatlanan Abbas’ın tedavisinin de sürdüğü öğrenildi. Teknik Direktör Ahmet Ogan, geçen beş haftalık periyodda istedikleri puanları aldıklarını, hedeflerinin bu haftadan itibaren kendileri için başlayan zor periyodda da kazanabildikleri kadar puan kazanmak olduğunu vurguladı.

Ogan: “Her geçen gün üzerine koyarak yürüyoruz”
Teknik Direktör Ahmet Ogan geçen beş haftada takımını şu şekilde değerlendirdi:
“Beş haftalık periyodda istediğimiz puanları aldık. İç sahada Lapta’ya kaybettiğimiz iki puan  önemli kayıp. Kazanmış olsaydık daha iyi noktada olurduk. Kredimiz artardı. Ona rağmen şu ana kadar topladığımız 8 puan iyi puan. Her geçen üzerine koyarak gidiyoruz. Takımın mücadelesinden, oyun sistemine bağlı kalmasından son derece memnunum. Genç futbolcularımızın saha içerisinde zaman zaman tecrübesizliklerinden dolayı bireysel hatalar yapıyorlar ama mücadelelerini de son ana kadar sürdürüyorlar. Bu çok önemli. Biz, ligdeki hedefimizin doğrultusunda haddimizi bilerek ve rakibe saygı göstererek centilmence mücadele ediyoruz. Burada amacımız Gençler Birliği camiasını, uzun süre uzak kaldığı Süper Lig’de iyi futbolla maç kazanarak sevindirmektir.”

“Zor periyoddayız”
“Zor bir periyoda girdik. Bu periyodda Bağcıl’dan bir puan çıkarmayı başardık. Sıra çok zor Lefke maçı’nda. Bu maçtan da istediğimiz puanları almak için saha içerisinde gerekli mücadeleyi göstereceğiz. Lefke ligin en iyi takımlarından, süratli futbol oynayan, pozisyon bulan ve pozisyonları gole çevirebilen bir takım özelliğinde. Lefke takımı, Teknik Direktörleri Toygar Davulcu’yla bütünleşen bir takım özelliğini yansıtıyor. Yapmış oldukları başarının altında bunun olduğunu düşünüyorum. Lefke ile başkanından teknik yönetimine ve futbolcularına kadar çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Onları çok iyi misafir ederek memnun ayrılmalarını sağlayacağız.”

“Başkan, yönetim ve taraftara teşekkür ediyoruz”
“Şu ana kadar Başkanımız Mustafa Gülcan ve yönetimimiz bizlere maddi manevi destek veriyorlar. Yalnız bırakmıyorlar. Bizlere güvendiklerini gösteriyorlar. Bundan dolayı mutlu oluyoruz. Taraftarlarımız geride kalan beş haftada gerekli desteği bize veriyorlar. Bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyoruz. Teşekkür edeiyoruz. Zor periyod devam ediyor. Bu periyod içerisinde düşündüğümüz arzuladığımız puanları alabilmek için her zaman olduğu gibi aynı ciddiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her maçı tek tek düşünerek haftasonu iç sahada zorluk derecesi yüksek Lefke maçından galip gelmek için her türlü mücadeleyi göstereceğiz.”

“Özgüvenimiz artıyor”
“Her geçen hafta takımdaki futbolcularımızın gelen iyi sonuçlarla birlikte öz güvenlerinin arttığını görüyoruz. Bundan dolayı ilk haftalarda hücumda iyi oynamamıza karşın gol yollarındaki yetersizlik son maçlarda kaydedilen gollerle ortadan kalkarak artık daha özgüvenli ve daha bilinçli bir şekilde pozisyonları değerlendirmeye başladık. Yardımcı Antrenörümüz Hasan Tamel tüm çalışmalarda yer alarak futbolcularla birlikte çok iyi bir çalışma ortamı oluşturarak antrenmanları üst düzey performansla gerçekleştiriyor. Takım kaptanımız Abbas’ın önderliğinde genç futbolcularımızla birlikte ne istediğini bilen bir Gençler Birliği yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu son derece önemlidir. Ayrıca kalecilerimiz Ali Aydemir ve genç Hamit Aykan ve Mehmet Kabasakal kaleci antrenörümüz Can Kayataş yönetiminde çok iyi çalışıyorlar. GB olarak koymuş olduğumuz hedefe ulaşmak için tüm dikkatimizi ve tüm enerjimizi harcayarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. ”

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur