1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. İşimize geldiği gibi...
İşimize geldiği gibi...

İşimize geldiği gibi...

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki ne yapacağımızı zaman zaman şaşırıyoruz. Yapılan başarıları ayakta alkışlarken, o başarıları yapanlar da gün gelir, sanki de ondan büyüğü yokmuş gibi, her dediğinin ‘Süleyman’ın Kanunu’ gibi uygulanmasını be

A+A-

 

 

 

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki ne yapacağımızı zaman zaman şaşırıyoruz.

Yapılan başarıları ayakta alkışlarken, o başarıları yapanlar da gün gelir, sanki de ondan büyüğü yokmuş gibi, her dediğinin ‘Süleyman’ın Kanunu’ gibi uygulanmasını bekliyor.

Yok böyle bir şey ve olamaz da.

İşimize geldiği gibi davranmak adettendir.

Bunu bu yıl önce Hentbol Federasyonu yetkililerinde gördük.

Uluslararası oyun kurallarına aykırı olmasına rağmen, Türkiye Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden Beşparmak Hentbol Takımı oyuncularının, KKTC hentbol liglerinde oynatılmasına izin vermesi ile yaşadık.

Birçok kesimin yapılan uygulamanın yanlış olduğunu dile getirmesi bile fayda vermezken, söylenenlere karşı Hentbol Federasyonu yetkilileri bir kulağından girip öteki kulağından çıkmış gibi hareket ederek ve uluslararası oyun kurallarını hiçe sayıp o oyuncuları KKTC Hentbol Ligi’nde oynattı.

Ama geçmiş sezondan kalan borçları (paralar bakanlıktan çıkmasına rağmen) ödemedi.

Hentbol Federasyonu işine geldiği gibi davranırken, bu işine gelme olayından kendisine pay çıkaran kişiler de sus-pus oturdu.

Yani onlar da işine geldiği gibi davrandı.

Federasyon önce bu olaya milli takım anlayışı ile bakalım dedi. O oyuncuların oynamasından çıkar bekleyen kişiler “OKEY” dedi.

Onlar da milli takımdır bu dedi. Beşparmak takımına milli duygularla yaklaşalım dedi. O oyuncuların oynamasından çıkar bekleyen kişiler “OKEY” dedi.

Yani işimize geldiği gibi…

 

***

 

Buna benzer ikinci olay ise geçtiğimiz gün Akdeniz Spor Birliği Kadınlar Futbol Takımı ile Futbol Federasyonu arasında yaşandı.

Fakat burada Futbol Federasyonu doğruyu yaptı.

Bu ülkede kadın futbolu tam anlamı ile Akdeniz Spor Birliği ile başladı. Akdeniz Spor Birliği yöneticileri kadın futbolunun yayılmasında ve gelişmesinde çok büyük bir rol oynamaktadır.

Kuruldukları günden itibaren şampiyonluklar yaşayan Akdeniz Spor Birliği hedefini büyülterek, 2011-2012 sezonunda X/P Travel sponsorluğunda, Türkiye Kadınlar İkinci Ligi’nde mücadele etmeye başlar ve başarılı olurlar.

Şu anda yarı finale çıkan Akdeniz Spor Birliği Kadın Futbol Takımı inşallah şampiyon olur.

Ben inanıyorum ki bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıllarda mutlaka şampiyon olup Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde de mücadele edecekler ve orada da şampiyon olacaklardır.

Ancak anlamadığım olay, Akdeniz Spor Birliği yetkilileri, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanlığına başvurarak buradaki liglerde de oynamak istediklerini söylerler ve federasyona öneri sunarlar.

Öneri; hafta sonu Türkiye’de, hafta arası KKTC’de oynamaktır.

Çünkü işlerine öyle geliyor.

Tabii Futbol Federasyonu bu öneriyi reddeder.

Doğruyu da yapıyor.

Çünkü Futbol Federasyonu yetkilileri uluslararası oyun kurallarının gereği ne ise onu uyguluyor.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur