1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İngilizce sınıfı, ‘okul kantini’ oldu
İngilizce sınıfı, ‘okul kantini’ oldu

İngilizce sınıfı, ‘okul kantini’ oldu

Lefkoşa’da Şht Hüseyin Ruso Ortaokulu’nun kantin ve kafeteryası okul idaresi tarafından kullanılamıyor… Nedeni; kantinin eski işletmecisinin binayı boşaltmaması…

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da Şht Hüseyin Ruso Ortaokulu’nun kantin ve kafeteryası okul idaresi tarafından kullanılamıyor.

9 yıllık eski okul kantin işletmecisi, sözleşmesi Haziran ayında sona ermesine rağmen, Eylül ayında çıkılan yeni ihaleye katılmadı ancak kafeterya ve kantini boşaltmadı.

Bu durum nedeniyle okul idaresi, İngilizce sınıfını okul kantini olarak kullanmaya başladı.

İhaleyi Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın kazanmasına rağmen, vakfın kantin ve kafeteryayı kullanamadığını söyleyen veliler, çocuklarının bu durum nedeniyle oldukça mağdur olduğunu belirtti, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Öte yandan Okul Müdürü Salih Emral ise yaşanan olayı doğruladı, şu anda okul kantin ve kafeteryasının okul idaresi tarafından kullanılamadığını söyledi.

Emral, kantin ile ilgili çıkılan ihaleyi Eğitim Vakfı’nın kazanmasına rağmen, eski işletmeci tarafından kantinin boşaltılmadığını, bu yüzden de ne kantinin ne de kafeteryanın okul idaresi tarafından kullanılamadığını belirtti.

“Sınıf kantin oldu”

YENİDÜZEN’e ulaşan veliler, okuldaki durum nedeniyle İngilizce sınıfının boşaltılarak kantine dönüştürüldüğünü, bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Veliler, “Eğitim Bakanlığı’na sesleniyoruz. Bir an önce bu sorunu çözün. Yağmurlu havalar geliyor. Çocuklarımız yağmur altında mı kantinde bekleyecek?” dedi.

Konu mahkemede

Öte yandan ihaleyi kazanan Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, eski kantin işletmecisinin eşyalarını boşaltmaması, kantin ve kafeteryayı kullanamadığı gerekçesiyle söz konusu şahsa dava açtı.

Davanın 2 aydır sürdüğü, konuyla ilgili ara emri alındığı kaydedildi.

Mahkemenin eski kantin işletmecisinin okul içerisinde satış yapmasını engellediğini, sadece içerisinde eşyaları olması nedeniyle kantin ve kafeterya içerisinde giriş ve çıkışına izin verildiği öğrenildi.

Kantin işletmecisi açıklama yapmadı

Bunun yanı sıra görüş almak için aradığımız okulun eski kantin işletmecisi, müsait olmadığını, konuyla ilgili şu an için açıklama yapmayacağını söyledi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv de konunun bilgilerinde olduğunu, yargıya taşınan bir durumla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı yetkilileri de yargı aşamasında olması nedeniyle açıklama yapmadı.


Okul müdürü ne dedi?

Okul müdürü Salih Emral: “Okul ve öğrenciler mağdur”

Öte yandan Okul müdürü Salih Emral, şu anda okul kantin ve kafeteryasının okul idaresi tarafından kullanılamadığını doğruladı.

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Emral, 9 yıllık eski kantin işletmecisinin sözleşmesinin süresinin 30 Haziran’da dolmasının ardından yeniden ihaleye çıkıldığını, eski işletmecinin katılmadığı ihaleye 25 kişinin teklif verdiğini belirtti.

İhaleyi Eğitim Vakfı’nın kazanmasına rağmen, eski işletmeci tarafından kantinin boşaltılmadığını, bu yüzden de ne kantinin ne de kafeteryanın okul idaresi tarafından kullanılamadığını aktaran Emral,

Öğrencilerin mağdur olmaması için okuldaki İngilizce sınıfının kantine dönüştürüldüğünü dile getirdi.

Emral, bu durumun okuldaki eğitimi olumsuz etkilediğini söyleyerek, kantin ve kafeteryanın kullanılamaması nedeniyle okul ve öğrencilerin mağduriyet yaşadığını söyledi.

“Dava 2 aydır sürüyor”

Emral, eski işletmecinin kantini boşaltmaması nedeniyle ihaleyi kazanan Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı tarafından konunun mahkemeye taşındığını, davanın 2 aydır devam ettiğini söyledi.

Mahkemenin vereceği karara saygı duyduklarını ifade eden Emral, buna rağmen sürenin daha fazla uzamaması gerektiğini savundu.

Emral, “havalar soğudu. Öğrenciler kafeterya ve kantini kullanamıyor. Şu andaki kantin, İngilizce sınıfıydı. Sorun çözülmezse, öğrenciler yağmurun altında kantinden alışveriş yapacak” dedi.

Emral, konunun Eğitim Bakanlığı’nın bilgisinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2579 defa okunmuştur