1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hesap ve kayıtlarımız herkese açık”
“Hesap ve kayıtlarımız herkese açık”

“Hesap ve kayıtlarımız herkese açık”

Beşparmak Dağları Işıklandırma Derneği’nden ‘şaibe’ iddialarına yanıt...

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
Beşparmak Dağları’ndaki ‘bayrağın’ boyanmasına yönelik açılan ihalede ‘şaibe’ iddialarına, Beşparmak Dağları Işıklandırma Derneği’nden yanıt geldi.
‘Şaibe’ iddiaları ile ihaleye gölge düştüğünü savunan Beşparmak Dağları Işıklandırma Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, derneğin tüm hesap ve kayıtlarının isteyen herkese açık ve şeffaf olduğunu ifade etti.
YENİDÜZEN’e gönderdiği yazıda, dernek olarak bayrağı ışıklandırmak için bir kampanya başlattıklarını ifade eden Başkan Tanju Müezzinoğlu, halkın ve Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin desteği ile başlayan kampanyada, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan da teknik destek alındığını belirtti.
İhale sürecinin oldukça şeffaf geçtiğini ileri süren Müezzinoğlu, ihaleye de altı firmanın teklif verdiğini kaydetti.
Yapılan toplantıda tüm firmaların tekliflerinin açık olarak okunduğu da ifade eden Müezzinoğlu’nun ifadeleri devamla şöyle:
“Sertoğlu İnşaat 632.688 TL, Recaioğlu İnşaat 1.200.00 TL, Tüfekçi Grup 590.00 TL, Gerçek İnşaat 1380.000 TL, Gülenay İnşaat 792.000 TL ve Arabacıoğlu İnşaat 687.000 TL fiyat teklifinde bulundu. Sadece Arabacıoğlu firması teklifi aşağıya çekmiş ve 600.000 TL olarak revize etti. Sonuçta Sertoğlu İnşaat ve Arabacıoğlu İnşaat’ın teklifleri teknik şartnameye uygun bulundu.
Şirketlere, bayrak ihalesi için derneğin sahip olduğu kaynak olan 500.000 TL sunulmuş ve indirim talep edilmiştir. Sertoğlu İnşaat bu talebi reddederken Arabacıoğlu firması olumlu bakmıştır, bu doğrultuda ihale Arabacıoğlu İnşaat’a verilmiştir.

Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur