1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hepinizi öldüreceğim diyordu”
“Hepinizi öldüreceğim diyordu”

“Hepinizi öldüreceğim diyordu”

13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davasında tanıklar konuşmaya devam ediyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davasında tanıklar konuşmaya devam ediyor.  Davanın dünkü oturumunda geçtiğimiz celse fenalık geçiren ve şahadeti yarım kalan, Şükran Sadrazam’ın annesi Meryem Tekin yeniden tanık olarak dinlendi. Meryem Tekin, sanığın kızını sürekli dövdüğünü, tehdit ettiğini iddia ederek, kızının birkaç kez sanıktan boşanmak istediğini ama boşanamadığını savundu.

Sanık Çetin Sadrazam dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. İddia Makamı dünkü celsede mahkemeye iki tanık daha dinletti.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen davada, iddia makamı Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Sırdaş Kaptanoğlu hazır bulundu.

Tanık M.T: “Sürekli tehdit ediyordu”
İddia makamı dün mahkemeye 2 tanık dinletti. İlk tanık, geçen duruşmada şahadeti yarım kalan öldürülen Şükran Sadrazam’ın annesi Meryem Tekin oldu. Tekin, bir gün torunuyla telefonda konuşurken, torununun kendisine “annem intihar etti” dediğini, hemen diğer kızını aradığını söyledi. Sanığın kızını telefonda sürekli tehdit ettiğini ama yüz yüze kavga ettiklerini görmediğini belirten Tekin, bir seferinde kızının komşunun kendisini aradığını ve damadının kızını ölesiye dövdüğünü haber ettiğini söyledi.

Bunun üzerine hemen kızının evine gittiğini ve kızını ağalar vaziyette gördüğünü anlatan Meryem Tekin, o gün Güzelyurt Polis Merkezi’ne giderek şikayette bulunduklarını aktardı. Sanığın kendisini arayarak “hepinizi öldüreceğim” diyerek küfürler yağdırdığını ve bazen kızının evden kaçtığını söyledi. Kızının zaman zaman kendi yanına geldiğini anlatan tanık, sanığın her seferinde Şükran Sadrazam’a güler yüz göstererek ikna ettiğini söyledi. Kızının çocukları için evine döndüğünü söyleyen Meryem Tekin, kızına boşanmasını söylediğini ancak çocukları için boşanmadığını belirtti.

Sanığın hiçbir zaman çocuklarına babalık yapmadığını savunan tanık Meryem Tekin, kızının hiçbir zaman intihar girişiminde de bulunmadığını belirtti.
Bu arada Avukat, tanığa kızının başka şahıslarla evinde görüşüp görüşmediğini sordu. Meryem Tekin, kızının çok kişiyi tanımadığını, başka birileriyle görüşmediğini söyledi.

Çocukları için DNA raporu istedi
Savcılığın dünkü son tanığı ise Ankara Kriminal Laboratuarı’nda uzman biyolog L.Z. oldu. Tanık L.Z., Mahkemeye sanık Çetin Sadrazam’ın iki çocuğundan alınan ve sanıktan alınan kan örneklerinin kendilerine gönderildiğini ve inceleme yapıldığını söyledi. Yapılan incelemeler sonucunda her iki çocuğun babalarının sanık olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Bunun üzerine Savcı Ergül Kızılokgil, DNA analiz raporunu mahkemeye emare olarak ibraz etti. 

Bu arada sanık Çetin Sadrazam, çocuklarının kendisinden olmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine savcılık gerekli uzman raporunu Mahkemeye sundu.

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur