1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Havaya uyarı ateşi!
Havaya  uyarı  ateşi!

Havaya uyarı ateşi!

Lefkoşa'da terminal bölgesinde, bu sabah saat 09.30’da tasarruflarında çalıntı olduğundan şüphe edilen ziynet eşyalarını bir kuyumcuya satma girişimde bulanan iki kişi yakalandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Başkent Lefkoşa sabah filmleri aratmayacak bir kovalamaya sahne oldu. Terminal bölgesinde, tasarruflarında çalıntı ziynet eşyalarını bir kuyumcuya satma girişiminde bulanan D.A. ve Ö.A. isimli şüpheli şahıslar polis tarafından tespit edildi. Polisin elinden kurtulan ve adının daha sonradan D.A. olduğu öğrenilen zanlı koşarak olay yerinden kaçtı. Polisin peşinde düştüğü D.A. ile ara sokaklarda bir kovalamaca yaşandı. Koşarak kaçan zanlıya iki kez “dur “uyarısı yapan polis, uyarının dikkate alınmaması nedeniyle havaya 2 el ateş etti. Polis, söz konusu şahısı yakalayarak etkisiz hale getirdi. Her 2 zanlı tutuklanarak, karakola götürüldü. Olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

Polis: “Altınları satmaya çalışan zanlılar tutuklandı”

Polis Basın Subaylığı, Lefkoşa'da terminal bölgesinde, dün saat 09.30’da tasarruflarında çalıntı olduğundan şüphe edilen ziynet eşyalarını bir kuyumcuya satma girişimde bulanan iki kişinin yakalandığını duyurdu. Polis Basın Subaylığı, tasarruflarındaki altınları satmaya çalışan iki zanlının, polisin dur uyarısına uymayarak kaçmaya başlaması üzerine iki el havaya ateş edildiğini açıkladı. Olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmediğini aktaran polis, zanlıların tutuklandığını ve tasarruflarındaki ziynet eşyalarının emare olarak alındığını belirtti.

“Ziynet eşyalarını bir evden çaldıkları” iddia edildi

Polis Basın Subaylığı, gün içerisinde yapılan soruşturma kapsamında söz konusu şahsıların D.A.(E-38) ve Ö.A.(E-30) isimli zanlılar olduğunu açıkladı. Polis, zanlılardan yapılan ileri sorgulamalarında; 23 Kasım’da Doğanköy’de İsmet Küçük’e ait ikametgahın kapısına hasar verdikten sonra içeriye girerek, muhtelif ziynet eşyalarını çaldıklarının tespit edildiğini açıkladı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti. 

Görgü tanıkları konuştu

YENİDÜZEN'in görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, hırsızlık meselesiyle ilgili polisin bu iki şahısla konuştuğu daha sonra aralarında arbede çıktığı ileri sürüldü. Zanlılardan birinin olay yerinden koşarak kaçtığı, polisin kaçan zanlıyı önce uyardığı ve kaçmaya devam etmesi üzerine havaya 2 el ateş ettiği iddia edildi. Polisin, Girne’deki bir kuyumcu soygunuyla ilgili olarak söz konusu şahısları yakaladığı ileri sürüldü.

Lefkoşa otobüs terminalinde tutuklanan 2 kişinin kuyumcuya satmaya çalıştığı ziynet eşyalarının Doğanköy’den çalındığı tespit edildi.
Polis Basın Bülteni’nden verilen bilgiye göre, dün sabah tutuklanan D.A.(E-38) ve Ö.A.’nın (E-30) ileri soruşturmasında, söz konusu kişilerin 23 Kasım’da Doğanköy’de İsmet Küçük’ün evine girerek muhtelif ziynet eşyası çaldığı tespit edildi.

D.A.(E-38) ve Ö.A.(E-30), çalıntı olduğuna inanılan ziynet eşyalarını kuyumcuya satmaya çalışmış ve bu sabah polis tarafından Lefkoşa’da otobüs terminali bölgesinde tespit edilerek tutuklanmıştı.
 

mm-038.jpg Terminal’de yaşanan olayda bir zanlı polis tarafından yakalandı.


Görgü tanığı Şefika Başkurt:
“Kovalamaca başladı, silah sesi duyduk”

 

gor.jpg

Görgü tanıklarından Şefika Başkurt, polisle iki kişi arasında önce konuşmayla başlayan iletişimin sonra arbedeye döndüğü, kaçmaya çalışan bir kişinin polis tarafından ayağından vurulduğunu da iddia etti.

Başkurt, şu iddialarda bulundu: “Terminalde otururken, aniden 2 kişinin koştuğunu gördüm. Akabinde 2 kişinin de bankta oturduğunu gördüm. Bunların 2’si polisti.  Bankın önündeki bir polis bağırmaya başladı, “polis yok mu” dedi. Polis bağırınca biz de bankın olduğu yere doğru koşmaya başladık. Çünkü banktaki zanlı oradan hareket etmedi, kaçmadı. Bankta oturan kişide altın bulmuşlar. Ayrıca bir poşette de altın bulmuşlar. Biz oraya gittiğimizde, diğer sivil polis kaçan zanlının peşinden koştu. Biz bankta oturanı konuşturmaya çalıştık, olayı anlamaya çalıştık. O sırada sivil polislerden biri geri döndü. Bu defa sivil polis, bankta oturana vurmaya başladı. Ayakkabısındaki bağıcığı söküp ellerini bağladı. ‘ben yapmadım’ falan demiyordu. Daha sonra alıp götürdüler. O sırada diğer kaçan zanlının da topuğuna ateş etmişler. Ambulans aldı. Bu şahıslar Türkçe konuşuyorlardı. Polis ilk önce bunlarla iletişim içerisindeydi, konuşuyorlardı daha sonra arbede başladı. Girne’deki bir kuyumcu soygunuyla ilgili olabileceğini duyduk. Sanırım bir operasyon falan yapılmıştı”

Görgü tanığı Nurettin Çelik:
“Polis önce uyardı sonra havaya 2 el ateş etti”

gg-053.jpg

Polislerin zanlılardan birini kovalarken gördüğünü iddia eden görgü tanığı Nurettin Çelik, “polis, kaçan şahısa durması için 2 kez uyarı yaptı, durmayınca havaya 2 el ateş etti sonra arkasından yakaladı” dedi.

Çelik, “Ben burada iş yaparken koşan birini gördüm. Arkasından gelen sivil kişi, kaçana“dur” dedi, durmayınca havaya bir el ateş etti. Döndü bana seslendi, “önünü kes, kaçıyor” dedi ama ben şaka zannettim. Ben soygun meselesinden dolayı kaçtığını ne bilirdim ki… Baktım ki silahı var, polis olduğuna inandım ve yardım ettim. Polis kaçan şahısa yine “dur” dedi ama o yine durmadı. Polis bir el daha havaya ateş etti. Sonra polis o kişiyi arkasından yakaladı. Kaçan 35- 40 yaşlarında, dövmeli biriydi. Diğer polislerde arkadan geldi. Hatta ben birine yardım etmesini söyledim çünkü kaçan şahıs iri yarı birisiydi. O sırada polis çavuşu da geldi, elinde ‘altın zincir’ vardı. Çavuş, “kelepçeyi tak” dedi. Yakalanan şahıs, “kelepçe istemem, arabaya binmek istemiyorum, yürüyemem” dedi. Sonra sivil araba geldi, ona da binmedi. Çavuş, “lütfen bir araba çağırın, kelepçeyi takın da götürelim” dedi. Adam arabaya binmiyor. O sırada ambulans geldi, onun içine koyup götürdüler” iddialarında bulundu.

 

k2-073.jpg

kaz-008.jpg
Polisten kaçmaya çalışan  zanlının kazağı terminalde bir bankta kaldı

FOTOĞRAFLAR: Şefika Başkurt-YENİDÜZEN

Bu haber toplam 4279 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler