1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Hamitköy’de mandıranın çatısı uçtu!
Hamitköy’de mandıranın çatısı uçtu!

Hamitköy’de mandıranın çatısı uçtu!

Lefkoşa’daki şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

A+A-

Didem MENTEŞ

Başkent Lefkoşa’yı dün etkisi altına alan şiddetli fırtına ve yağmur bölgede etkili oldu.

Özellikle dün öğle saatlerinde çıkan yağmur özellikle Hamitköy bölgesinde hayatı olumsuz etkiledi. Hamitköy’de bazı evlerin avluları sulara teslim olurken, ağıllar bölgesinde de bazı mandıralar zarar gördü.

Hamitköy ağıllar bölgesinde Metin-Teyfide Sakallı çiftine ait mandıranın çatısı şiddetli yağmur nedeniyle uçtu, bazı hayvanlar zarar gördü.

Sakallı: “Çatı uçtu, bazı hayvanlar zarar gördü”

YENİDÜZEN’e konuşan Teyfide Sakallı, yağmurun çok şiddetli geldiğini, mandıranın büyük hasar gördüğünü belirtti. Ağılın çatısının yerinden uçtuğunu aktaran Sakallı, çatının hayvanların üzerine düştüğünü, bazı hayvanların burunun kanadığını aktardı. Ağılda yaşanan zararı Lefkoşa Kaymakamlığı’na ve polise bildirdiklerini belirten Sakallı, 20 bin TL’ye yakın hasar meydana geldiğini ifade etti. Sakallı, mandıranın çatısının ilk kez bu şekilde söküldüğünü dile getirdi.

Yağışlı hava bugün bölgeyi terk edecek

Bu arda bölgede bir haftadan beri etkili olan yağışlı hava bugün öğleden sonra da devam edecek ve yerini yeniden sıcak havaya bırakacak.
Meteoroloji Dairesi’nin haftalık raporundan derlenen bilgilere göre, hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde 36 dereceye kadar çıkacak.
 

m1-033.jpgŞiddetli yağmur mandırayı kırdı geçirdi

m2-025.jpg

Hamitköy Ahmet Hacet Sokak’ta yağmur nedeniyle yol sular altında kaldı

 

yeniduzen-satin-aliniz-486.jpg

 

 

Bu haber toplam 2177 defa okunmuştur