1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hakemler “Merhaba” dedi
Hakemler “Merhaba” dedi

Hakemler “Merhaba” dedi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’na bağlı hakemler dün resmi sezon açılışlarını Atatürk Stadı’nda gerçekleştirdi.

A+A-

Necmi Belge
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’na bağlı hakemler dün resmi sezon açılışlarını Atatürk Stadı’nda gerçekleştirdi. 2014 – 2015 futbol sezonunun ilk çalışmasında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu, Merkez Hakem Kurulu başkanı Sadık Özbilgehan, Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Mehmet Özbilgehan ve Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık da yer aldı.
100 faal hakemden 75’inin hazır bulunduğu 2014-2015 sezonu açılışında KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, MHK Başkanı Sadık Özbilgehan ile KTFHG Derneği Başkanı Mehmet Özbilgehan hakemlere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Sertoğlu konuşmasında, esprili bir şekilde “Benden kilolu olanlar çalışmalara gelmesin” dedi. Hakemleri bu sezon zor maçlar beklediğini ifade eden Sertoğlu, bu nedenle çok iyi çalışmalarını ve hata payını en az indirgemlerini sözlerine ekledi.
Merkez Hakem Kurulu başkanı Sadık Özbilgehan açılışta yaptığı konuşmada hakemlerin daha çağdaş bir eğitime tabi tutulduklarını ve gençleştirme opersyonunun devam ettiğini, bu nedenle hakemlerin kendilerine çok iyi bakmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 
KTFHGD Başkanı Mehmet Özbilgehan ise, hakemliğin çok zor bir görev olduğunu, bu nedenle üyelerinin çok iyi çalışması gerektiğini dile getirirken, çalışma arkadaşlarına başarılar diledi.

Kamp İzmir’de
Öte yandan hakemler Cumartesi günü sezon öncesi hazırlık kampı kapsamında İzmir’e gidecek. 02-06 Ağustos 2014 tarihleri arasında devam edecek kampta, Çarşamba gününe kadar kondisyon ağırlıklı kamp çalışması gerçekleştirecek olan hakemlerin kafilesinde MHK’dan 5 yönetici ile birlikte toplam 70 kişi yer alacak.

Tilki, Kanatlı, Dayı ile Adem noktayı koydu
Bu arada, hakemlerin sahaya inme töreninde bir sürpriz yaşandı. Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu’nun faal hakemlikte son yaşın 49 olarak tespit edilmesinden sonra, bu yaşa önümüzdeki sezon sonunda ulaşacak olan dört faal hakem özellikle, KKTC hakemliğine damga vuran hakemlerinden Savaş Tilki, Ecvet Kanatlı ile önümüzdeki sezon 49 yaşa ulaşacak olan Ahmet Dayı ve Abdullah Adem faal hakemliği bırakacaklarını belirttiler.
Dünkü, açılış töreninde birer birer sahne alan ve konuşan dört hakem, 2014-2015 sezonu sonunda faal hakemliği bırakacaklarını açıkladılar.

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur