1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gündemde yine Kıbrıs vardı
Gündemde yine Kıbrıs vardı

Gündemde yine Kıbrıs vardı

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüştü

A+A-

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu genel görüşmeleri kapsamında bulunduğu New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Genel Sekreter Ban, Çavuşoğlu'nu yeni görevi dolayısıyla tebrik ederek Musul'daki rehinelerin kurtarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmede Kıbrıs konusu da gündeme geldi. Genel Sekreter Ban, müzakerelere BM olarak katkı vermeye devam edeceklerini, özellikle mutabakata varılan hususlar konusunda daha da ilerleme kaydedilmesi gerektiğini, yeni danışmanı Espen Barth Eide'in yetenekli olduğunu ve sürece ivme kazandıracağını düşündüğünü ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu da hem Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun hem de Türkiye'nin çözüm için iradesinin tam olduğunu, sürece Türkiye olarak destek vermeye devam edileceğini, konunun Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile de görüşüldüğünü ve çapraz ziyaretlere destek vermeye devam edileceğinin bildirildiğini kaydetti.

Çavuşoğlu ayrıca Kıbrıs konusunda güven arttırıcı önlemler konusuna da dikkati çekti.

 

(AA)

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur