1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gençlik Günleri sporla buluşturdu
Gençlik Günleri sporla buluşturdu

Gençlik Günleri sporla buluşturdu

Gençlik Günleri sporla buluşturdu

A+A-

 


Halk Sanatları Derneği (HASDER) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Lefkoşa Gençlik Günleri 24-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Gençlik Günleri’nde sportif etkinlikler katılımcıların keyifli vakit geçirmesini sağladı. Geçtiğimiz Pazar günü organizasyonun ilk etkinliği “Gızlar Sahaya Çıkarsa” adı altında futbol turnuvası şeklinde gerçekleştirildi. Salı akşamı hazine avı şeklinde düzenlenen “Velebitnan Surlariçi Turu” ile katılımcılar iyi bir derece elde etmek için Lefkoşa’da pedal çevirdi.

“GIZLAR SAHAYA ÇIKARSA” FUTBOL TURNUVASI

8’inci Lefkoşa Gençlik Günleri’nin ilk etkinliği geçtiğimiz Pazar günü “Gızlar Sahaya Çıkarsa” adı altındaki futbol turnuvası oldu. Levent Koleji halı sahasında yapılan turnuvada Proofstriker, Bidda Badadez, Zirzirolar, Levent Spor ve Kıbrıs’ın güneyinden katılımcı olarak gelen Nea Genia takımı olmak üzere 5 takım mücadele etti. Oldukça yoğun bir izleyici kitlesinin de takip ettiği maçlar zaman zaman ilginç ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Turnuva sonunda Zirzirolar takımı birinci, Levent Spor takımı ikinci, Nea Genia takımı üçüncü oldu. Ayrıca Levent Spor takımından Cemre Kara turnuvada kaydettiği toplam 8 golle gol kraliçesi ünvanını elde etti. Dereceye girenlere kupa ve madalyaları HASDER Vakfı Başkanı Ali Nebih, HASDER Gençlik Kulübü Sorumlusu Ferhun Faruk ve HASDER Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Öykü Özsoykal tarafından takdim edilirken, turnuvayı yöneten hakem Nusret Sırdar’a da teşekkür plaketi verildi.

“VELESBİTNAN SURLARİÇİ TURU”

Gençlik Günleri’nin ikinci sportif etkinliği ise “Velesbitnan Surlariçi Turu” önceki yıllarda da gerçekleştirilen etkinlik hazine avı şeklinde gerçekleştirildi. Lefkoşa’nın tarihi binalarını ve kültürel zenginliklerini tanıtmanın yanı sıra bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan organizasyon Selimiye Meydanı’nda başladı. Organizasyona erkekler, kadınlar ve karma çiftler olmak üzere 3 kategoride toplam 49 takım katıldı.
Erkekler kategorisinde Sait Baki - Ersoy Baki çifti birinci, Ali Ecesoy - Doğuş  Atamtürk çifti ikinci, Erde Mercanhan - Niyazi Yorgancıoğlu çifti ise üçüncü oldu.
Kadınlar kategorisinde Gülter Ceylan - Eylül Ceylan birinci, Burcu Kurtdereli - Pınar Erengin ikinci, Şeniz Şensoy - Başak Özaltınok çifti üçüncülüğü elde ederken, karma çiftler kategorisinde ise Lisani Zorba - Yazgı Sarıkamış birinci, Safiye Özaltıner - Özmen Birinci ikinci ve Uğur Çorba - Elif Karataş çifti ise üçüncü geldi.
Dereceye girenlere kupa ve madalyaları Halk Sanatları Vakfı Başkanı Ali Nebih, HASDER Gençlik Kulübü Sorumlusu Ferhun Faruk takdim ederken, tüm katılımcılara ise katılım belgesi verildi. 8’inci Gençlik Günleri ayrıca hafta boyunca süren konserler ve etkinliklerle tamamlandı.

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 174. Sayısı

Adres Kıbrıs 174. Sayısı