1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA
GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

Polis, alınan tutukluluk sürecince birçok tanıktan ifade alındığını belirterek, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyidi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi

A+A-

Duruşmada 'cinsel ilişki' konusu gündeme geldi :

AVUKAT: İLİŞKİ OLDU MU?
YARGIÇ: BU AŞAMADA KONUŞULMAZ!

Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Kubilay Güler, 12 Eylül’de Harem Gece Kulübü’nde çalışan Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürmek suçlamasıyla ilgili olarak dün bir kez daha Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı, hakkında 8 gün tutukluluk kararı alındı

Ayşe GÜLER

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Harem Gece Kulübü’nde 12 Eylül tarihinde gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürmek suçlamasıyla K.T Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Kubilay Güler, dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarılan zanlı Kubilay Güler hakkında 8 gün ek tutukluluk kararı alındı.
Polis, dünkü duruşmada zanlı aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresince elde edilen bulguları aktardı. Olayla ilgili birçok tanıktan ifade alındığını belirten polis, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin devam ettiğini kaydetti.
Bunun yanı sıra polis, silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Sıham Benchargui ve Hasan Demiri’ye otopsi yapıldığını, yapılan otopsi sonucunda her ikisinin de ‘ateşli silahla yaralanmaya’ bağlı olarak hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.
Dünkü duruşmada Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu, tahkikat memuru Müfettiş İsa Sevindik’e zanlı ile hayatını kaybeden Sıham Benchargui arasında cinsel ilişki olup olmadığını sordu.
Avukatın sorusuna Yargıç Hale Ahmet Raşit müdahale etti. Yargıç Raşit, sorunun davanın esasıyla ilgili bir husus olduğuna değindi. Avukat Mesutoğlu ise bu sorusunun adli ihbar olarak kabul edilmesini istedi. Yargıç Raşit ise avukatın beyanın zabıtlara geçtiğini açıkladı.


“Zanlı ile Benchargui birlikte kaldı”
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen dünkü tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Atilla Etkin meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Sevindik, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Müfettiş Sevindik, zanlı Kubilay Güler’in 11 Eylül günü sürekli olarak gitmekte olduğu Harem Gece Kulübü’nde Fas uyruklu Sıham Benchargui ile sabah 08.00’e kadar birlikte kaldığını söyledi.


“Başından vurarak öldürdü”
Zanlının saat 08:50 raddelerinde Benchargui ile aralarında tartışma çıktığını ifade eden Sevindik, çıkan tartışma sonucunda zanlının yanında taşıdığı 9 mm çapında tabancayı beliden çıkarıp, mermileri doldurduktan sonra kadına bir el ateş ederek öldürdüğünü belirtti.
Sevindik,  gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri’nin olaya müdahale etmek için geldiği anda, zanlının iki el ateş ederek Demiri’yi başından vurarak öldürdüğünü açıkladı.
Yaşananların ardından zanlının olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada kulübün kapısında önüne çıkan çalışan Ali Bahçeci’ye de bir el ateş ettiği belirten Sevindik, ancak isabet etmediğini belirtti.

“Zanlın gönüllü ifadesinin teyidi yapılıyor”
Müfettiş Sevindik, olay yerinden koşarak kaçan zanlının ayni gün Şirinevler bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını, tasarrufundaki tabanca ve mermilerin de emare olarak alındığını kaydetti.
Zanlının tutuklanmasının ardından 12 Eylül’de mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk alındığını söyleyen Sevindik,  tutukluluk süresince yapılanları aktardı.
Sevindik, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapıldığını, olayla ilgili birçok emareye ulaşıldığını açıkladı.

Otopsileri yapıldı
Silahlı saldırı sonrasında Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Sıham Benchargui ve Hüseyin Demiri’ye otopsi yapıldığını belirten Sevindik, her ikisinin de ateşli silahla yaralanmaya bağlı olarak hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.

Tanıklara ulaşıldı
Olayla ilgili birçok tanığa ulaşıldığından bahseden Sevindik, ifade temini yapıldığını dile getirdi.
Sevindik, tahkikatın devam ettiğini, zanlıdan alınan gönüllü ifade ile ilgili teyit ve tekzip çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ulaşılan tanıklardan ifade alınacağını belirtti.
Zanlının serbest kalması halinde tahkikatın olumsuz etkileneceğinden bahseden Sevindik, 8 gün süreyle zanlının poliste tutuklu kalmasını talep etti.


Avukat: “Zanlı ile Benchargui arasında cinsel ilişki var mı?”
İstenilen tutukluluk talebine itiraz etmeyen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu, tahkikat memuru müfettiş İsa Sevindik’e zanlı ile hayatını kaybeden Sıham Benchargui arasında cinsel ilişki olup olmadığını sordu.
Avukatın sorusuna Yargıç Hale Ahmet Raşit müdahale etti. Yargıç Raşit, sorunun davanın esasıyla ilgili bir husus olduğuna değindi.
Avukat Mesutoğlu ise bu sorusunun adli ihbar olarak kabul edilmesini istedi. Yargıç Raşit ise avukatın beyanın zabıtlara geçtiğini açıkladı.

8 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Hale Ahmet Raşit, yasal mevzuat ve görevleri çerçevesinde zanlının 8 gün süreyle mahkemede tutuklu kalmasına emir verdi.
Zanlı Kubilay Güler, 23 Eylül Salı günü yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Bu haber toplam 6053 defa okunmuştur