1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. FEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIFEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIL DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!L DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!
FEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIFEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIL DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!L DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!

FEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIFEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIL DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!L DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!

FEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIFEMİNİST ATÖLYE OLARAK BU YIL DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!L DA 1 MAYIS’TA SOKAKTAYDIK!

A+A-

Feminist Atölye (FEMA)
info@feministatolye.org


Ataerkil kapitalizmin dünyada yarattığı talan ve yıkım, son yıllarda AKP ve onun yerli işbirlikçileri sayesinde ülkemiz Kıbrıs’ta da derinden hissedilmekte, tahakküm kokan dayatmalar sonucunda yürürlüğe konulan neoliberal paketler ülkemiz üzerindeki vesayet sistemini her geçen gün daha da derinleştirmektedir. AKP ve onun yerli işbirlikçileri, ülkemizde bulunan kurumları “çağdaşlaşma” adı altında Türk sermayesine peşkeş çekmeye devam ederken, bugüne dek asimile edemedikleri için sürekli olarak aşağıladıkları Kıbrıs Türk toplumunu kendi neo-muhafazakâr muhayyileleri ekseninde kültürel bir transformasyona tabi kılmaya çalışmaktadırlar. Neoliberal, militarist ve milliyetçi AKP hegemonyası oluşturduğu yeni kadrolarla bir yandan kendini “sol” olarak tanımlayan siyasi partilerin içine sızmakta, öte yandan da “temiz toplum-temiz siyaset” sloganları ile suni muhalif hareketler örgütlemektedir. Türk milliyetçiliğinin bu yeni hegemonya stratejileri bizleri adanın kuzeyine, devlet-miş gibi yapan KKTC’ye hapsedip federal çözümden uzaklaştırma çabası olmak yanında, toplumsal varlığımızın gücünü unutturmaya ve bizleri kendi tarihsel süreçlerimizin özneleri olmadığımıza ikna etmeye çalışan ideolojik bir harekâttır!
Şimdi, bu ideolojik harekâta karşı adanın federal bir çözüme kavuşması için Kıbrıs Türk toplumunun koyduğu iradeye sahip çıktığımızı haykırma zamanıdır!
Şimdi emekçilerin kazanılmış haklarını budayan, ülkemizin kurumlarını Türk sermayesine peşkeş çeken, kültürel ve siyasi varlığımızı ortadan kaldırmaya çalışan AKP’ye ve AKP’den icazet alarak mevki kazanmaya çalışan yerli işbirlikçilere “artık yeter” deme zamanıdır!
Şimdi çıkar hesaplarının değil adaletin, tahakkümün değil eşitliğin, vesayetin değil demokrasinin, milliyetçiliğin değil barışın hüküm sürdüğü bir Kıbrıs’ın mümkün olduğunu yeniden görme zamanıdır!

İTAAT İSTİYORSUNUZ- ETMEYECEĞİZ!
KÖLE İSTİYORSUNUZ- OLMAYACAĞIZ!
ÖLDÜRMEK İSTİYORSUNUZ- YAŞAYACAĞIZ!
YAŞASIN 1 MAYIS!
YAŞASIN ANTİ-KAPİTALİST FEMİNİST DAYANIŞMA!

Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur
Gaile 212. Sayısı

Gaile 212. Sayısı