1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ESENTEPE’DE 9 KÖK HİNTKENEVİRİ BİTKİSİ
ESENTEPE’DE 9 KÖK HİNTKENEVİRİ BİTKİSİ

ESENTEPE’DE 9 KÖK HİNTKENEVİRİ BİTKİSİ

Esentepe’de bir evde saksılara ekili 9 kök hintkeneviri türü uyuşturucu bitkisi ve satışa hazır hale getirilen hintkeneviri türü uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Ukrayna uyruklu ismin baş harfleri A.S olan şahsı şüpheli olarak tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Esenetepe’de bir evde saksılar içerisinde yetiştirilen 9 kök hintkeneviri olduğuna inanılan bitki, tohumlar ve ekim işinde kullanılan maddeler ele geçirdi. Olayla ilgili olarak Ukrayna uyruklu 36 yaşındaki isminin baş harfleri A.S olan şahıs ‘şüpheli’ olarak tutuklandı.
Zanlı A.S ; ‘uyuşturucu madde ziraatı” ve ‘uyuşturucu madde tasarrufu’ suçlarıyla bağlantılı olarak dün sabah Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına İddia Makamı’nda Savcı Emine Taşkın ve zanlı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş Muavini Emin Atabek’i tanık olarak mahkemeye dinletti. 

Kök, tohum, nargile, metal kutu…
Emin Atabek, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Atabek, 1 Temmuz 2013 tarihinde narkotik ekiplerine yapılan bir ihbar üzerine, Esenetep’de zanlı A.S’ye ait eve gidildiğini belirtti. Mahkeme emri üzerine evde yapılan aramada evin çatısında 40 ile 80 cm arasında değişen 9 kök hintkeneviri olduğu tahmin edilen saksılara ekili bitki, elbise dolabında zipli poşet içerisinde, tasarrufundaki bitkilerden koparıldığı tahmin edilen 130 gram hintkeneviri türü madde bulunduğunu söyledi. Atabek, ayrıca yatak odasında komodin üzerinde 20 gram kurutulmuş ve hintkeneviri olduğu tahmin edilen madde, montunun cebinde 9 adet küçük kutu içerisinde 11 adet hintkeneviri tohumu, yemek odasında kırmızı cam nargile, uyuşturucu maddeyi ezmede kullandığı tahmin edilen metal kutu bulunduğunu aktardı. Ayrıca bitkilerin bakımının yapıldığı tahmin edilen su pompası ve hazır toprak bulunarak emare alındığını söyledi. Olayla bağlantılı olarak zanlı A.S’nin tutuklandığını aktaran Emin Atabek, zanlının ‘hintkeneviri türü uyuşturucu madde ziraatı’ ve ‘uyuşturucu madde tasarrufu’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıkladı.

1 gün tutukluluk
Atabek, soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Bunun üzerine huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Musa Avcıoğlu da soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı A.S’nin 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur