1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erdoğan - Tatar görüşmesi tamamlandı
Erdoğan - Tatar görüşmesi tamamlandı

Erdoğan - Tatar görüşmesi tamamlandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ersin Tatar'ın baş başa gerçekleştirdiği görüşme tamamlandı. 

A+A-

SAAT: 19.30

Görüşme tamamlandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ersin Tatar'ın baş başa gerçekleştirdiği görüşme tamamlandı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yer alan görüşme yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan başkanlığındaki heyetlerarası görüşmeye geçildi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Tatar arasında gerçekleştirilen  görüşmede, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hususlar ile Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına dair faaliyetler ve Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ele alındı. 

Başbakan Tatar’a ziyaretinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da eşlik ediyor. 

(TAK)


SAAT: 18.45

Görüşme başladı

Başbakan Ersin Tatar ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi başladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ersin Tatar’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. UBP HP koalisyon hükümetin kurulmasının ardından Başbakan Ersin Tatar’ın Ankara’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne KKTC bayrağı çekildi.

(BRT)


SAAT: 18.00

Tatar Külliye'de

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gitti. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 18.30'da Başbakan Tatar'ı kabul ederek, baş başa görüşecek. 

Heyetlerarası görüşme ise 19.00'da gerçekleştirilecek. 

Başbakan Ersin Tatar, Erdoğan ile görüşmesi öncesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından resmi törenle karşılandı. 

Tatar ardından heyeti ile birlikte Oktay ile bir araya geldi. 

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret ile ilgili açıklama yapıldı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Ziyaret, KKTC Başbakanı Tatar’ın görevini üstlenmesinden bu yana ülkemize ilk resmi ziyaretini teşkil edecektir.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımız ile KKTC Başbakanı Tatar arasında gerçekleştirilecek görüşmede, ülkemiz ile KKTC arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hususlar ile Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına dair faaliyetlerimiz ve Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir.

KKTC Başbakanı Tatar’a ziyaretinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da eşlik edecektir."

(TAK)

Bu haber toplam 4254 defa okunmuştur
Etiketler :