1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "En nihayet diyalog yeniden başlıyor"
"En nihayet diyalog yeniden başlıyor"

"En nihayet diyalog yeniden başlıyor"

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, müzakerelerin yeniden başlama kararını değerlendirdi

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Anastasiades, 11 Nisan’da başlayacak müzakerelerin her iki toplumun yararına odaklanması dileğinde bulundu.

BM'nin müzakerelerin 11 Nisan’da yeniden başlayacağıyla ilgili açıklamalarını, gazeteciler tarafından değerlendirmesi istenen Anastasiades, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “en nihayet diyalog yeniden başlıyor ve dileğimiz birlik müktesebatından uzaklaşmayan, ama her iki toplumun yararına odaklanan bir diyaloğa girmektir”. 

Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı'nın fikir değiştirmesini bekleyip beklemediğiyle ilgili bir soruya Anastasiadis, bazı istişarelerin yapıldığını belirtti ve “sanırım Sayın Akıncı BM Genel Sekreteri ile yaptığı görüşme sonrası ikna oldu” dedi. 

ENOSIS ile ilgili referandum konusunda artık şart ve koşullar olup olmadığı konusunda Anastasiades, bunun hükümetle ilgili bir konu olmadığını, Meclisle ilgili bir konu olduğunu ve şart ve koşullar diye bir şey olamayacağı yanıtını verdi.

Anastasiadis, bu açıklamaları, Fahri Profesör Uranios Ioannides’in Kıbrıs Olimpiyat Komitesi tarafından Mükemmellik, Değer ve Onur ödülü ile ödüllendirilmesi, etkinliğine varışı sırasında yaptı.

Bu haber toplam 2018 defa okunmuştur