1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Donangil’den buraya kadar
Donangil’den buraya kadar

Donangil’den buraya kadar

Necmi Belge Basketbol Federasyonu’nun, 26 Eylül Cuma günü toplanacak olan...

A+A-

Necmi Belge

Basketbol Federasyonu’nun, 26 Eylül Cuma günü toplanacak olan olağan genel kurulunda aday olamayacağını açıklayan Basketbol Federasyonu Başkanı Okan Donangil dün bu amaçla Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde (KTSYD) düzenlediği basın toplantısında bir anlamda veda etti.

Aday olmayacak
Basın toplantısına Basketbol Federasyonu Başkanı Okan Donangil’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ertuğ Nasıroğlu, Ramadan Büyükel, Ahmet Karaoğlan ile Ahmet Sütçü katıldı.
Okan Donangil yaptığı konuşmada, 2008 yılında seçildiği Basketbol Federasyonu başkanlığı görevinden altı yıl sonra ayrılma kararı aldığını ve aday olmayacağını açıkladı.

Donangil “Altı yılda sorunları aza indirgemeye çalıştık”
Başkanlığa seçildiği dönemde, basketbolda huzur olmadığını ve bir karmaşanın hüküm sürdüğünü belirten Donangil, o dönemde çok kısıtlı bir bütçe bulduklarını söyledi.
Basketbolun, dar bir çerçevede seyrettiğini ifade eden Donangil, basketbolu ülke geneline yaymaya başladıklarını, bütçeyi de 50 bin TL’den 170 bin TL’ye çıkardıklarını dile getirdi.
Bu altı yıl içerisinde tüm kulüplerle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Donangil, sorunları en aza indirgemeye çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını ifade etti.
Donangil, Basketbolu yaygınlaştırmak adına, köklü kulüpleri takım kurmaya teşvik ettiklerini bu bağlamda Çetinkaya, Yenicami ve K.Kaymaklı kulüplerinin basketbol takımlarını kurduklarını ancak, zaman içerisinde kapandıklarını dile getirdi.

“Altyapıları teşvik ettik”
Altyapıları teşvik ettiklerini, 12 Dev Adam Basketbol okulunu Kıbrıs’a getirdiklerini, Türkiye Basketbol Federasyonu ile yapılan temaslar sonunda hakem ve antrenör yetiştirme kursları açtıklarını dile getiren Donangil, Türkiye liglerinde mücadele eden Fastbreak isimli takımı kurduklarını, Yakın Doğu Üniversitesi kadın takımının da Türkiye liglerinde yer aldığını söyledi. Bu takımların, Türkiye liglerinde yer almalarıyla bir anlamda spor turizmi oluştuğunu ve kalabalık kafilelerin Kuzey Kıbrıs’a gelmeye başladığını ifade eden Donangil, basketbol oynamak için ilk kez gelen insanların daha sonra, turist olarak da gelmeye başladıklarını dile getirdi.

“Ülkede spor politikası yok”
Bazı hakemlerimizin Türkiye’de üst düzey müsabakalarda görev yapmaya başladığını, Eser Taçoy’ın bu konunda en güzel örnek olduğunu belirten Donangil, altyapıdan bazı sporcularımızın da Türkiye kulüplerine örneğin Fenerbahçe altyapısına gittiklerini belirtti.
Donangil, altı yıl sonra bu görevden ayırılırken, hangi hükümetler olursa olsun, ülkede bir spor politikası olmadığını üzülerek gözlemlediğini söyledi.

“Katkı koyanlara teşekkürler”
İyisiyle, kötüsüyle altı yıl geçirdiğini, bu görevdeyken Basketbol Federasyonu’na katkı koyan herkese teşekkür ettiğini dile getiren Donangil, kendisi ile birlikte görev yapan yönetim kurulu arkadaşlarının aralarında bir başkan seçerek, göreve devam edeceklerini, bu başkan adayının da Ertuğ Nasıroğlu olduğunu sözlerine ekledi.
Basın toplantısının ardından, kendi döneminde kadın basketbolunun bittiği konusundaki soruya verdiği yanıtta Donangil, eğitim kurumlarının ilgisizliğinin bu sonucu yarattığını dile getidi. Donangil, bir başka soru üzerine 13 faal kulüpten sadece üçünün yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve diğer 10 üyenin genel kurul günü olan 26 Eylül tarihine kadar yükümlülüklerini yerine getireceğini ve genel kurulun 13 üye kulüp ile yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur