1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cuma veya pazartesi
Cuma veya pazartesi

Cuma veya pazartesi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) kulüplerle bir araya gelmek için çalışmalara başladı

A+A-

Necmi Belge  

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, startını verdiği ve 5 Kasım tarihinde Kıbrıs Futbol Federasyonu ile Zürih’te imzalanan “Kıbrıs’ta futbol için geçici düzenleme metni” ile yeni bir ivme kazanan “Kıbrıs’ta Futbolu Birleştirme” misyonu ile ilgili olarak, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu.
Sertoğlu, her geçen gün heyecanlarının artarak devam ettiğini ve bu konunda Kıbrıs Türk halkından çok büyük bir destek gördüğünü açıkladı.
FIFA Başkanı Sepp Blatter’in Vatikan’da Katolik alemi ruhani lideri Papa Franciscus’u ziyaretinde sorulan bir soru üzerine Kıbrıs’ta futbolu birleştirme çabaları bağlamında Kıbrıslı Türkleri dünya ile birleştirmeyi amaçladıklarını söylediğini anımsatan Sertoğlu, Blatter’in bu söylemiyle FIFA’nın ve dünyanın artık gündemine geldiklerini belirtti.
Bunun, spor kamuoyu tarafından çok iyi irdelenmesi gerektiğini dile getiren Sertoğlu, bundan birkaç yıl öncesine kadar böyle bir şeyin hayal bile edilemeyeceğini ifade etti.

Cuma veya Pazartesi toplanılacak
Bugüne kadar, Kıbrıs Türk futbolu için taş üstüne taş koyamayanların, bu çalışmaları karşısında vatan hainliği edebiyatı ile kendilerini engellemeye çalıştıklarını belirten Sertoğlu, bu engelleme çabalarının kendilerini bir o kadar daha kamçıladığını ileri sürdü.
Sertoğlu, kulüpler ile bire bir yaptığı çalışmaları sona erdirme noktasına geldiğin ve kulüpleri 29 Kasım Cuma günü veya 2 Aralık Pazartesi günü toplantıya çağırabileceğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs Futbol Federasyonu geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Limasol’da kulüp başkanları ve temsilcileri ile bir araya gelmiş ve “Kıbrıs’ta futbol için geçici düzenleme metnini gizli oylama sonucu oy çokluğu ile kabul etmişti. Cuma günü Vatikan’da Papa Franciscus’u ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter “Zürih’te imzalanan metin KOP tarafından onaylandı. Türk tarafını bekliyoruz. Umarım ay sonuna kadar onay mektubu gelecektir” diyerek konunun netleşmesinin artık Türk tarafında olduğunu vurgulamıştı.

Son nokta
Bu arada, Hasan Sertoğlu Zürih’te taraflar arasında varılan geçici anlaşmanın, futbolda Kıbrıslı Türklerin uluslararası arenaya çıkabilmesi için son nokta olduğunu ileri sürdü.
Bu bağlamda, tarafların ve özellikle, Kıbrıslı Türklerin çok daha geniş ve akılcı düşünüp, karalarını ona göre vermesi gerektiğini ifade eden Sertoğlu, bu konuda Futbol Federasyonu Genel Kuruluna ve spor kamuoyuna güvendiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur