1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP'li bakanların özgeçmişi
CTPli bakanların özgeçmişi

CTP'li bakanların özgeçmişi

Başbakan Sibel Siber’in kurduğu kabinede yer alan CTP’li bakanların özgeçmişleri

A+A-

Başbakan Sibel Siber’in kurduğu kabinede yer alan CTP’li bakanların özgeçmiş şöyle:

DIŞ İŞLERİ BAKANI KUTLAY ERK


1952 yılında Lefkoşa’da doğdu, ilk ve orta eğitimini ve mücahitlik hizmetini Lefkoşa’da yaptı.
1976 yılında ODTÜ’ten Makine Mühendisi olarak mezun olduktan sonra Sanayi Holding’de on yıl çalıştı. 1986 yılında Sanayi Holding’den ayrılarak kendi özel işini kurdu ve iş hayatına atıldı, halen de devam ediyor.
Üniversite yıllarında öğrenci derneklerinde çalıştı, 1976 yılından beri de CTP üyesidir. Mart 2007 tarihine kadar ve yaklaşık 10 yıl süreyle CTP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve Dış İlişkiler Sekreterliği yaptı. 2009 – 2011 yılları arasında CTP Genel Sekreterliği yaptı.
Birçok sivil toplum örgütünde çalıştı, KKTC İŞAD’ın kuruluşuna katıldı ve üçüncü dönem başkanlığını yaptı. KTTO Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların katıldığı ve üçüncü tarafların organize ettiği iki toplumlu etkinliklere, grup çalışmalarına, atölye çalışmalarına, konferans ve panellere katıldı. Bu bağlamda Coolfont Uyuşmazlıkların Çözümü Grubu,  Brüksel İşadamları Grubu ve Harvard Üniversitesi Kıbrıs Çalışma Grubu üyesidir.
Haziran 2002 tarihinde Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığına seçildi ve dört yıl bu görevi sürdürdü.
Kasım 2007 – Temmuz 2009 tarihleri arasında KKTC Cumhurbaşkanı’nın dış temaslarla ilgili Özel Temsilcisi görevine yürüttü. Üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce ve az derecede Almanca biliyor.  

İÇİŞLERİ BAKANI GÜLSÜN YÜCEL


1957 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. İlköğrenimini Arabahmet İlkokulu’nda orta eğitimini Türk Maarif Koleji’nde ve İstanbul Şehremini Lisesi’nde tamamladıktan sonra, , 1975 yılında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydoldu. 1979 Haziran ayında ‘İyi Derece’ ile mezun oldu. KKTC’ye döndükten sonra Baro imtihanlarını geçti ve 1 yıllık stajını tamamlayıp, staj yaptığı ofiste ortak olarak avukatlık mesleğini icra etti. 1985 yılında ise kendi ofisini kurdu ve halen Gülsün Yücel Hukuk Bürosu’nun direktörü.
Pek çok dernek ve vakfın kurucu üyeliğini yaptı. KKTC’de ve KKTC dışında birçok çalışmaya ve Aile Yasası’nın hazırlanmasına, avukatları temsilen katıldı. Ayrıca birçok seminer, sempozyum ve toplantıya konuşmacı olarak katıldı. 90’lı yıllarda, birkaç yıl, her hafta BRT ve Genç TV’de Hukuk Köşesi Programları yaptı. Halen pek çok kurum ve kuruluşun hukuk müşavirliğini ve özel kişilerin avukatlığını yapmakta. Evli ve bir çocuk annesidir.


MALİYE BAKANI ZEREN MUNGAN


1956 yılında doğdu. Hukuk ve İşletme Mühendisliği alanlarında lisans, Kamu Maliyesi alanında yüksek lisansını tamamladı. ‘KKTC Ekonomisi İçerisinde Kamu Kesiminin Yeri’ isimli yüksek lisans tezi DPÖ yayını olarak basıldı.
1984 yılında Devlet Planlama Örgütü’nde başladığı kamu görevini Maliye Müsteşarı olarak tamamladı ve 2010 yılında emekli oldu.
1991-2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Hukuk ve Kamu Maliyesi dersleri verdi.
Kamu maliyesi, suç gelirinin aklanmasının önlenmesi konusunda mevzuat hazırlıkları ile panel, seminer ve konferanslara katıldı. Müsteşarlığı sırasında Suç Gelirinin Aklanmasının Önlenmesi Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.
Kamu görevinden emekli olduktan sonra kamu maliyesi uzmanı olarak çalışmalarını sürdürdü. ‘KTTO bünyesinde KKTC’de Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Projesi’nde Genel Koordinatör ve Yürütücü olarak görev aldı.

ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANI AZİZ GÜRPINAR

1958’de Baf’ta doğdu. Temmuz 1982’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi unvanıyla mezun oldu.
Aralık 1984’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi’nde “Çalışma Memuru” olarak kamu görevine başladı.
Çalışma Dairesi’nde çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, 2005 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Müsteşar olarak atandı ve Haziran 2009 tarihine kadar bu görevi yürüttü. Ocak 2011’de kamu görevinden emekli oldu.
Mart-Haziran 2011’de Çalışma Dairesi tarafından düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Yetiştirme Kursu”nda eğitmenlik yaptı. Halen serbest olarak uzmanlık ve danışmanlık hizmeti yürütmektedir.
1987-2000 yılları arasında “4-10 Mayıs İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Haftası” etkinliklerinin(tanıtım, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri) organizasyonunu yaptı.
1992 yılında “İş Yasası”nı ve bu yasaya bağlı tüzükleri hazırlayan çalışma komitesinde görev yaptı.
2002-2003 yıllarında UNOPS tarafından finanse edilen “Fabrika ve İşyerlerinde Toz Kirliliğini Ölçüm Projesi”ni hazırladı ve bu projenin sorumluluğunu yürüttü.
2006 yılında “Turizm Eğitim İstihdam Projesi”nin ve 2007 yılında “İnşaat Sektöründe Ara Eleman Yetiştirme Projesi”nin koordinatörlüğünü yürüttü.   
“Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası”nı (2006),”Basın İş Yasası”nı (2007),”Sosyal Güvenlik Yasası”nı (2007) ve “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası”nı (2008) hazırlayan komitelerde başkanlık yaptı.
Avrupa Birliği mevzuatına uyumu amaçlayan ve 2008 yılında hazırlanan “Müktesebata Uyum Programı”nın (MUP) hazırlanmasında Bakanlık adına sorumluluk yürüttü.
Mayıs-Haziran 1996’da Fullbright bursuyla ABD’de “İşgüvenliği Teftiş ve Yönetim Sistemleri” konulu 7 haftalık bir kursa katıldı. Kurs sonucunda “Advanced Safety Certificate” sahibi oldu.
1998-2008 yılları arasında Türkiye, Belçika, Hollanda, Hırvatistan ve Lüxemburg’da çalışma, sosyal güvenlik, iş güvenliği alanında çeşitli kurs ve seminerlere katıldı. İyi derecede İngilizce biliyor.

Bu haber toplam 12033 defa okunmuştur