1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Conifa Euro 2017 North Cyprus” başlıyor
“Conifa Euro 2017 North Cyprus” başlıyor

“Conifa Euro 2017 North Cyprus” başlıyor

FIFA'ya üye olmayan futbol takımlarının bir araya gelerek oluşturduğu “Conifa” 2. Avrupa Şampiyonası muhteşem bir organizasyon ile Kıbrıs’ın kuzeyine geliyor...

A+A-

 

FIFA'ya üye olmayan futbol takımlarının bir araya gelerek oluşturduğu “Conifa” 2. Avrupa Şampiyonası muhteşem bir organizasyon ile Kıbrıs’ın kuzeyine geliyor...

“Futbol oynamaya ÖZGÜRLÜK” sloganı ile düzenlenecek olan “Conifa Euro 2017 şampiyonası açılış seromonisi Türkiye'nin önemli spor spikerlerinden olan Başak Koç'un sunumu ile 4 Haziran akşamı Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda saat 19:00'da start alacak.

 Daha önce çekilen kuralarla 2 gruba ayrılmış olan ve 8 takımın katılacağı Avrupa Futbol Şampiyonası 4-11 Haziran 2017 tarihleri arasında Kıbrıs’ın kuzeyinde yapılacak.

8 TAKIM 18 MAÇ

“Futbol oynamaya ÖZGÜRLÜK” sloganı ile düzenlenecek olan şampiyona toplam 18 maçtan oluşacak ve 4-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak grup maçlarında grup birinci ve ikincileri yarı finale yükselmiş olacak.

Yarı final maçlarının 9 Haziran’da oynanacağı şampiyonanın finali ve üçüncülük maçları ise 10 Haziranda oynanacak. Turnuvada final dahil olmak üzere toplam 18 maç yer alıyor.

TAKIMLAR

A Grubu’nda Turkish Republic of Northern Cyprus (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Abkhazia (Abazya) Karpataja (Karpatalya) South Ossetia (Güney Osetya) B Grubu’nda ise Padania (Padanya) Felvidék (Velvidek) Ellan Vannin (Isle of Man / Man Adası) Szekely Land (Sekelistan) takımları yer alıyor.

UZUN BİR ARADAN SONRA KENDİ EVİMİZDE İLK KEZ MİLLİ FORMAYI GİYECEĞİZ

Adamız futbolu adına da büyük bir öneme sahip olan şampiyonada uzun bir aranın ardından kendi evimizde ilk kez milli forma giyilecek. Bu yönü ile de oldukça önem arzeden turnuvanın açılış karşılaşması 4 Haziran 2017 Pazar günü Atatürk Stadyumu'nda KKTC ve Karpatalya arasında oynanacak.

AÇILIŞ PROGRAMI VE SAATLERİ DE AÇIKLANDI

Grup Maçlarında oynanacak tüm maçlar farklı sahalarda yer alacak ve tüm maçlar saat 20.00 de başlayacak. 4 Haziran gecesi oynanacak açılış maçından önce saat 19.00 da şampiyona açılış seremonisi düzenlenecek. Açılış seremonisinde Conifa Dünya Başkanı, Per-Anders Blind Conifa Avrupa Başkanı, Alberto Rischio ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun birer konuşma yapması bekleniyor.

ŞAMPİYONA BESTESİ İLK KEZ SESLENDİRİLECEK

Ülkemizin tanınmış sanatçılarından Tolga Erzurumlu ve Fikri Karayel'in hazırladığı Şampiyona bestesi ilk kez yine Fikri Karayel'in yorumu ile açılış seremonisinde kamuoyu ile paylaşılacak. Lefkoşa Folklör Derneği (Folk-Der)'nin kültürümüzü tanıtan dans gösterilerinin de yer alacağı açılış seremonisinde katılımcı takımlar bir geçit töreni ile seremonideki yerlerini alacaklar.

Öte yandan açılış seremonisinde ülkemizin tanınmış bateristlerinden Barış Batman davul showu ile yer alırken, 3NTrio grubu ise dünyaca tanınmış besteci Mozart'ın bestesine eşlik ederek açılış seremonisine katılanlara müzik ziyafeti yaşatacaklar. 300'e yakın gönüllünün seremonide yer alması bekleniyor.

4 STADYUM TURNUVAYA HAZIR

Conifa Avrupa Şampiyonası 4 farklı stadyumda oynanacak maçlarla gerçekleştiriliyor. Bu amaçla ülkede bulunan 4 saha yeniden elden geçirilerek turnuvaya hazırlandı. Karşılaşmaların yapılacağı tüm stadyumlar ışıklandırılarak turnuvaya hazır hale getirildi.

Turnuvaya ev sahipliği yapacak futbol sahaları şunlar; 20 bin seyirci kapasiteli Lefkoşa Atatürk Stadyumu, 1500 seyirci kapasiteli Girne Mete Adanır Stadyumu, 1400 seyirci kapasiteli Güzelyurt Üner Berkalp Stadyumu ve 900 seyirci kapasiteli Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadyum’u.

400 KONUK ADAMIZDA

Bu turnuva ile ilgili olarak toplam 350’ye yakın sporcu ve yönetici ile 50’ye yakın basın mensubu adamıza Cuma gününden itibaren ağırlanıyor. Şampiyona ile ilgili röportajların yapılması, haberlerin dünyaya geçilmesi adına Acapulco Resort Hotel’de Euro2017 Organizasyon ekibi bir medya odası hazırlamış durumda.

TURNUVANIN RESMİ YAYIN SPONSORU BRT OLDU

Conifa Euro 2017’de oynanacak maçlar devlet televizyonu BRT ekranlarında dünyaya duyurulacak. Günde 1 maçın canlı 3 maçın ise banttan yayınlanacağı turnuva için BRT aynı zamanda her akşam “şampiyona özel” isminde bir programı da yayına sokacak. Bu programda günün maç özetleri, röportajlar ve yorumlar yer alacak. Her akşam BRT ekranlarında yayına girecek olan Şampiyona özel maç bitiş saati olan 22.00’de başlayacak ve 23.00’e kadar devam edecek.

ULUSLARARASI MEDYADAN ŞAMPİYONAYA BÜYÜK İLGİ

Ülkemizde düzenlenecek Conifa Euro 2017 Şampiyonası uluslararası medyadan da büyük ilgi görüyor. Şampiyonayı turnuvaya akredite olmuş 50'ye yakın yabancı basın mensubu takip ederken, şampiyona maçlarını Türkiye'nin önde gelen spor kanallarının yanı sıra katılımcı ülkelerin televizyonları da izleyicilerine canlı aktarım yapacak. Organizasyon basın biriminden yapılan açıklamaya göre maç canlı yayınları televizyonlar ile eş zamanlı olarak resmi, internet ve sosyal medya sayfalarından da futbol severler ile buluşturulacak.

Bu haber toplam 3345 defa okunmuştur
Etiketler :