1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Champagne resmen aday
Champagne resmen aday

Champagne resmen aday

Jerome Champagne, resmi olarak FIFA başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

A+A-

 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) eski dış ilişkilerden sorumlu genel sekreteri olan, aynı zamanda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) dışa açılım çalışmalarında danışmanlık görevini sürdüren Jerome Champagne, resmi olarak FIFA başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz günlerde başkanlık için 5’inci kez aday olduğunu açıklayan mevcut başkan Sepp Blatter’in ardından bir süredir seçim kampanyalarını sürdüren Champagne de resmi olarak aday olduğunu resmi internet sitesi vasıtası ile duyurdu.
KTFF Danışmanı Jerome Champagne, 2013 yılı Kasım ayında kendisi ile röportaj yapan spor yazarımız Eren Şişik’e FIFA başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Zürih’te gerçekleşen KTFF – KOP – FIFA – UEFA zirvesi ardından özel röportaj verdiği Eren Şişik’e başkan adayı olmak istediğini belirtmişti.

Champagne: “Başvurumu yaptım”
Jerome Champagne, adını taşıyan internet sitesinden yaptığı açıklamada, FIFA başkanlığına aday olacağını belirterek, "FIFA'ya başkan olmak için yönetim kuruluna başvurumu yaptım. FIFA'nın geleceğinin demokratik çerçevede ele alınması ve birçok adayın yer alacağı bir başkanlık seçiminin gerçekleşmesi, beni mutlu edecek" dedi.

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur