1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çalışmalara ‘maaş’ engeli
Çalışmalara  ‘maaş’ engeli

Çalışmalara ‘maaş’ engeli

Yapımı devam eden, Lefkoşa-Girne anayolunda çalışan nakliyeciler 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı, asfaltlama çalışmaları kısa süreli durdu.

A+A-

Ayşe GÜLER

Yapımı devam eden, Lefkoşa-Girne anayolunda çalışan nakliyeciler 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı, asfaltlama çalışmaları kısa süreliğine durdu.

Trafiğe kapalı yolda toplanan nakliyeciler, basına açıklama yaparak, aylardır evlerine ekmek götüremez olduklarından dert yandı.

Eylem sürerken, çalışanlardan oluşan bir heyet, ilgili firma yetkilileri ile görüşmeye gitti.

Yapılan görüşmeler sonucunda çalışanlar ve şirket yetkilileri arasında protokol imzalanacağı, maaşların bugün saat 15.00’e kadar ödeneceği gerekçesiyle eylem askıya alındı.

Öte yandan bazı çalışanlar, görüşme sürerken iş araçlarının içerisindeki asfaltı ‘donmaması’ için yola döktü.

 Ancak herhangi bir işlem yapılmasına müsaade etmedi.


Şirket yetkilisi ‘yorum yapamam’ dedi…

Öte yandan dün gün boyu devam eden eylemle ilgili görüş almak için aradığımız Haskar Ltd Proje Koordinatörü Mert Deniz ise eylemle ilgili yorum yapamayacağını söyleyerek, Karayolları Dairesi yetkilileri ile temasa geçilmesini istedi.

Bilgi almak için aradığımız Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’a ise ulaşılamadı.


 


ÇALIŞANLAR NE DEDİ?

 

Barış Can: “Şirkete aylardır iş yapıyoruz, 3 aydır maaş alamıyoruz”

“Şirkete aylardır iş yapıyoruz, 3 aydır maaş alamıyoruz. Bu hafta, bu ay diyerek bir şekilde tatlı dille oyaladılar. Dün de Türkiye’den 6 tır getirdiğini öğrendik, bu olayı da kenara attık. TC Karayolları Koordinatörlüğü var gözleri kapalı, bizdeki yetkililer söylüyor ama yapacak bir şey yok. Türkiye’den bu yol yapılıyor ama denetleyen yok. 2-3 sene önce yine geldiler. Mağdur olan yine vatandaşlar. Sonra ‘bu hükümet yolu yapamadı’ diyorlar. Ama iş öyle değil, gelip işi yerinde görün… Sabah 3-4’te kalkarım, 5’te evden çıkarım. Akşam evime saat 5-6’da giderim. Kime şikayet etsek, kimsenin umurunda değil. Daha önce de Türkiye şirketinde çalıştım, yatırımlarım yapılmadı. Hep yol açma… Biz de vergimizi veriyoruz, izinlerimiz var, nereye kadar bu iş böyle gidecek? Denetimsiz işler yüzünden, işler buraya gelir.”

 

Mustafa Kösedağ: “Bu iş kemiğe dayandı”

“Geçtiğimiz Cumartesi günü toplantı yaptık, bize mevcut hükümetin yarattığı problemler olduğunu söylediler. Bu iş kemiğe dayandı. Bir şekilde paramızı alacağız. Yetkili biri varsa, bize yol göstersin. Diğer şeridi bitirdik, şirket 6-7 Milyon TL aldı, yine bizi ödemedi, Türkiye’ye gönderdi. Hükümet, vatandaşını düşünüyorsa Türkiye’den gelen iş araçlarını gemiye koyup, gönderecek.”

Hasan Özparlak: “Sorunun çözülmesi gerekiyor. Başka yolu yok”

“3 aydır burada çalışıyoruz. Bizim de çoluk çocuğumuz var. Evimize para götürmek için çalışıyoruz. Yetkililerle soruyorum; bu yolun bitmesi için niye çabalamıyorlar? Mağdur olduğumuzu alsınlar. Eksik evraklarımız var, 3 aydır maaş alamadığımız için çıkaramadık. Burada çalışan 15 kişiyiz. Bayramda maaşlarımızı vereceklerini söylediler, vermediler. Cumartesi günü toplantı yaptık, çek vereceğini söyledi, yine vermediler. Dün de çalıştık. Ama bugün bu asfaltı dökmeyeceğiz. Sorunun çözülmesi gerekiyor. Başka yolu yok.”

cc-035.jpg

Nakliyeciler, maaşları ödenene kadar is araçlarında getirdikleri asfaltları anayola dökmeyeceklerini açıkladı

cc2-008.jpg

Yol çalışmaları maaşlar ödenene kadar durdu

Bu haber toplam 3569 defa okunmuştur
Etiketler :