1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bu kez Edim Macila zirvede
Bu kez Edim Macila zirvede

Bu kez Edim Macila zirvede

Geçtiğimiz hafta sezonun ikinci drift yarışı Cemsa Karting Pisti’nde, Rapa Ltd. sponsorluğunda yapıldı.

A+A-

Çağın Özılgaz

26 yarışmacının mücadele ettiği 2. Castrol Drift Yarışı pistin farklı bir bölümünün kullanılmasıyla hem yarışmacılara hem de seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.

2012 şampiyonu İbrahim Yücebaş’ın start almadığı, 2013 şampiyonu Kerim Beşok’un da mekanik arıza nedeniyle kayıt yaptırmadığı yarışta acaba onlarda olsaydı neler olurdu sorusu akıllara geldi. Özellikle Akay Akbil, Osman Ruhi, Mehmet Akçen, Ömer Soyer’in performanslarını arttırmasıyla ve eski yarışcılardan Ulus Candanal ile Ali Özkan Çavuşoğlu’nun da geri dönerek güçlü performans sergilemeleri heyecanı arttırdı.

Genelde sıralama turları yarışın finalinde kimlerin eşleşeceğini işaret eder fakat Akay Akbil sıralamalarda 11’inci sırada yer almasına rağmen ikililerde güçlü bir performans sergileyerek önce Burçin Teksamancı’yı, sonra Ömer Soyer’i ve son olarak da 2014 şampiyonu Celal Bozbeyli’yi tüm seyircilerin nefeslerini tutarak izlediği eşleşmede elemeyi başardı.

Bir parantez de tek kadın yarışmacı Ülkü Erçoban’a açmak isterim. Her geçen gün performansını arttıran Ülkü, sıralamalarda 74 puan elde ederek ilk 8’e çok yaklaştı. İlk turda da rakibini elemeyi başaran Ülkü’yü çok yakında çeyrek final ve hatta yarı finalde görürsek şaşırmayın.

Finalde Enver Haskasap ile Edim Macila eşleşti. İkisinin de sıralama puanı 94’dü. İkisi de günündeydi. İkisi de bu zaferi çok istiyordu. Piste çıktılar, nefesler tutuldu ve finalin hakkını verdiler. Çok az farkla Edim Macila zafere uzanan taraf oldu ve böylece Macila ikinci zaferini elde etmiş oldu.

Bu haber toplam 1094 defa okunmuştur