1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'BİR YEŞİL HAT HİKAYESİ’ devam ediyor
'BİR YEŞİL HAT HİKAYESİ’ devam ediyor

'BİR YEŞİL HAT HİKAYESİ’ devam ediyor

Panicos Chrysanthos tarafından yönetilen yeni film BİR YEŞİL HAT HİKAYESİ’nin gösterimi gördüğü yoğun ilgiden dolayı bir hafta daha uzatıldı.

A+A-

Panicos Chrysanthos tarafından yönetilen yeni film BİR YEŞİL HAT HİKAYESİ’nin gösterimi gördüğü yoğun ilgiden dolayı bir hafta daha uzatıldı.

Kıbrıs'ın güneyindeki tüm şehirlerdeki Cineplex sinemalarında 23 Mart tarihinden itibaren gösterime giren film, 5 Nisan’a kadar izlenebilecek. Bir Yeşil Hat Hikayesi, Kıbrıslı Türkler için akşam 20:00 seansında Engomi bölgesindeki Cineplex salonlarında gösterilecek. Yunanca, Türkçe ve İngilizce diyalogları olan filmin 20.00 seansı İngilizce altyazılı olacak.

Film, Yunan ve Kıbrıs ortak yapımı bir proje olup, Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Avrupa fonu Eurimages, Yunan Film Merkezi, ERT, RIK ve Medya programı tarafından destekleniyor. Film, Lefkoşa’daki yeşil hat üzerinde, Alaminos, Sotira ve Pittokopo noktalarında çekildi.


Film neyi anlatıyor?

Bu bir ara bölge hikayesidir. Kypros, Lefkoşa’nın yeşil hattında görev yapmak üzere gönderilen ve karşı tarafın askerlerinden olan Murat’ın kendi evinde yaşadığını öğrenen bir Kıbrıslı Rum askerdir. Savaş ikisini de göç etmeye zorlamıştır – Kypros kuzeyden güneye, Murat ise güneyden kuzeye göç etmiştir. Murat izin gününde ziyaret ettiği köyünden dönerken Kypros’a evinden bir armağan getirir, bir aile fotoğrafı, bu kendi içindeki hayaletleri de uyandırmıştır. Fotoğrafta öldürülen babası ve sevdiği kız vardır. Murat ‘diğer tarafa’ gizli bir gezi gerçekleştirmelerini önerdiğinde ise, Kypros sonuçlarını düşünmeden bu teklifi kabul eder.


Kimler oynuyor?

Filmin ana karakterleri Michael Sophocles, Cihan Tarıman, Matthias Lier, Mary Moustakas, Andrea Tsouri, Theodore Michaelides, Barış Refikoğlu, Achilleas Grammatikopoulos, Gianna Lefkatas Dimitris Scraper, Erdoğan Kavaz, Andrea Argyrides utensils Polycarp ve Simo Tsiakkas gibi aktörler tarafından canlandırılıyor. Fotoğrafların Nicos Kavoukides’e, müziğin Michalis Christodoulides’e ait olduğu filmin montajını Kyros Papavasileiou, seslerini Constantinos Kittou, kostümlerini Kiki Miliou ve sanat yönetmenliğini Paris Manoli üstlendi.

Fragman

İngilizce: youtube.com/watch?v=5DyrEPxLO6M / https://www.youtube.com/watch?v=5DyrEPxLO6M

Yunanca: youtube.com/watch?v=H9U71QrORxM / https://www.youtube.com/watch?v=H9U71QrORxM

Bu haber toplam 2706 defa okunmuştur
Etiketler :