1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Batı Afrika'daki Ebola salgını büyüyor
Batı Afrikadaki Ebola salgını büyüyor

Batı Afrika'daki Ebola salgını büyüyor

Salgında ölenlerin sayısının bin 427'ye yükseldiğini bildirdi

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Batı Afrika'daki Ebola salgınında ölenlerin sayısının bin 427'ye yükseldiğini bildirdi. DSÖ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 19-20 Ağustos arasında Liberya, Gine, Sierra Leone ve Nijerya'da 142 yeni Ebola vakası tespit edildi ve 77 kişi hayatını kaybetti.

Buna göre, Liberya'da 110 yeni vaka 48 ölüm, Gine'de 28 yeni vaka 10 ölüm, Sierra Leone'de 3 yeni vaka 18 ölüm, Nijerya'da 1 yeni vaka 1 ölüm görüldü. Böylece, 20 Ağustos'a kadar 2 bin 615 yeni Ebola vakası tespit edilmiş ve bin 427 kişi bu hastalık dolayısıyla hayatını kaybetmiş oldu.
DSÖ verilerine göre, Ebola salgınında Liberya'da 624, Gine'de 406, Sierra Leone'de 392 ve Nijerya'da da 5 kişi hayatını kaybetti.

Bir milyon karantina
Ebola salgınının yaşandığı Liberya, Gine ve Sierra Leone'de yaklaşık bir milyon kişi karantinada tutuluyor.
DSÖ, herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı. 4-5 Eylül arasında potansiyel Ebola tedavisi ve aşıları hakkında Cenevre'deki DSÖ merkezinde danışma toplantısı düzenlenecek.


Fildişi Sahili, Ebola Virüsü’nün etkin olduğu Gine ve Liberya sınırlarını kapattı
Fildişi Sahili, Ebola salgınından etkilenen ülkelerin başında gelen Liberya ve Gine ile sınırını kapattığını duyurdu.
Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Daniel Kablan Duncan, Ebola virüsünün ülkeye girmesini önlemek amacıyla Gine ve Liberya ile olan sınırlarını kapattıklarını açıkladı.
Duncan, bu kararın iki ülkede de yeni salgın bölgelerinin ortaya çıkmasının ardından verildiğini belirtti.
Henüz Ebola vakasına rastlanmayan Fildişi Sahili, bu ayın başında salgından etkilenen Sierra Leone, Liberya ve Gine uçak seferlerini askıya almıştı.

Sierra Leone'de hastaları saklayanlara 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek
Sierra Leone'de Ebola hastalarını saklayanlara 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.
Sierra Leone Meclis Üyesi Ansumana Jaiah Kaikai, bazı ailelerin Ebola hastası akrabalarının tedavi görmesine karşı çıkmaları nedeniyle bu konuda yasa çıkarılmasının ihtiyaç haline geldiğini belirtti.
Cuma günü mecliste kabul edilen yasaya göre Ebola hastalarını saklayanlara 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, Sierra Leone'de bugüne kadar 910 Ebola vakası görüldü, bunların 392'si ölümle sonuçlandı. Ancak DSÖ, ailelerin hastaları saklaması nedeniyle gerçek Ebola hastası sayısının daha yüksek olduğunun tahmin edildiğini açıkladı. TAK

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur