1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Bandabuliya’da çok özel bir sergi
Bandabuliya’da çok özel bir sergi

Bandabuliya’da çok özel bir sergi

Atık malzemeden heykellerin ve özel eğitim öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı sergi açıldı

A+A-

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın organizasyonuyla özel eğitim alan çocukların yaptığı resimler ve atık eşyalardan oluşturulan heykellerin yer aldığı sergi açıldı.
Lefkoşa Bandabuliya’da yer alan sergi 15 Haziran Perşembe gününe kadar gezilebilir.
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Sanat Komitesi Başkanı Semral Öztan açılışta yaptığı konuşmada, sergide, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen atık madde heykel yarışmasında dereceye giren ürünlerin sergilendiğini kaydetti. Öztan bugün yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgelerinin de verileceğini kaydetti.
Özel Eğitim gören çocuklarla ve çevreyle ilgili farklındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Öztan, duyarlılık oluşturulmasına katkı koymayı arzuladıklarını ifade etti.

ÖRS

KTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Umure Örs de açılışta yaptığı konuşmada, Kültür Sanat Komitesi’nin yoğun uğraşlarıyla bu yıl etkinliklerine farklılık kazandırdıklarını söyledi .
Örs, ülkede ciddi bir çevre temizliğine ve çevreye yönelik duyarlılığa ihtiyaç duyulduğunu ve bu etkinlik ile biraz duyarlılık yaratmayı amaçladıklarını da belirtti.
Örs, kendilerine destek olan herkese teşekkür de etti.

s1-006.jpg

s2-004.jpg

s3-003.jpg

s4-001.jpg

Fotoğraflar : Semavi Aşık

 

Bu haber toplam 2848 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler