1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

“Bize göre Arabacıoğlu görevini layıkıyla yapan bakanlardan bir tanesidir. Kendisini ikna etme adına görüşmelerimiz devam edecektir”

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifa ederken söylediği gerçeklerin iyi irdelenmesi gerektiğini kaydederek, “Belki de bazı okulların yeniden merkezileştirilmesi gündem olmalıdır. Arabacıoğlu’nun ‘bu sistem çöktü, iflas etti’ derken kastettiği budur” diye konuştu.

Öğrencilere en iyi eğitimi sağlamanın devletin görevi olduğunu vurgulayan ve bilimsel kriterlerin gerekliliğine dikkat çeken Yorgancıoğlu, “Bir eğitim sisteminde her şeyin yerli yerine oturabilmesi, maksimum verimin elde edilebilmesi, ülkenin kaynaklarının en iyi şekilde kullanabilmesi için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

“ARABACIOĞLU GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPAN BAKANLARIMIZDAN BİRİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu’nun istifasını değerlendirdiklerini söyleyen Yorgancıoğlu, koalisyon ortağının lideri ve aynı partinin Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın istifayı kabul etmediğini anımsattı.

Yorgancoğlu, “Bize göre Arabacıoğlu görevini layıkıyla yapan bakanlarımızdan bir tanesidir. Kendisini ikna etme adına görüşmelerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ÜLKENİN BU OKULLARA ÖĞRETMEN YETİŞTİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Eğitimdeki bazı sıkıntılara işaret eden Yorgancıoğlu, İskele’de koleje giden gençlerin başka bir okula taşınmasıyla ilgili soruna değindi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Bilmemiz gereken şöyle bir gerçeklik vardır. İskele bölgesindeki kolejdeki bazı öğrencilerin bir başka koleje taşınması halinde o okulumuzda öğrenci sayısı sınıf başına 5’e veya 6’ya düşecek. Peki, böyle bir ortamda, bu ülkenin okullara öğretmen yetiştirmesi mümkün müdür? Mümkün değildir” dedi.

“BU ALANDA GÖREV YAPAN ARKADAŞLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLEME HAKKIMIZ VAR”

Arabacıoğlu’nun istifa etmeden kendileriyle yaptığı görüşmelere değinen Özkan Yorgancıoğlu şöyle devam etti:

“Birçok okullarda sınıflardaki öğrenci sayısının 8-11 olduğu, bazı müdürlerin ek öğretmen talep etmek adına 24-26 kişilik sınıfları bölerek sınıftaki öğrenci sayını düşürdüklerini ifade etmiştir. Bunların da gözetilmesi gerekir.

Tabi ki öğrencilerin en iyi eğitimi alması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Verimlilik açısından sınıflarda olması gereken minimum bir sayı vardır. Bu da çözmemiz gereken bir sorundur. Hükümetin bu alanda görev yapan arkadaşlarımızdan anlayış bekleme gibi bir hakkı var diye düşünüyorum.”

“SON DAMLA SENDİKANIN EYLEMİ”

Bir soru üzerine istifayla ilgili değerlendirmelere devam eden Yorgancıoğlu, “Bana ulaşan bilgiler aslında istifayı gerektiren son damlanın sendikanın eylem yapmış olmasıdır. Başbakanlık dahil bütün bakanlıklarda sıkıntı vardır. Çünkü ülkemizde her gün yaşanan olaylar, çözmemiz gereken sorunlar vardır. Bazıları haklıdır, bazıları ya gereğinden fazla talep içermektedir ya da amacı aşmaktadır” diye konuştu.

“SORUNLARI AŞMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, şunları da kaydetti:

“Ülkemizin içinde bulunduğu sorunları aşmak hepimizin görevidir. Hükümetlerin yalnızca bütün talepleri karşılamak gibi bir sorumluluğu yoktur. Bu taleplerin ne kadar doğru olduğunu, bu talepleri ileriye süren arkadaşlarımızın -ki onlar da bu ülkenin insanlarıdır ve bu ülkeyi sevdiklerini biliyoruz- taleplerinin, reele ne kadar yakın olduğu, pratikte ne kadar mümkün olduğu da önemlidir.

Dolayısıyla bizim görevimiz sükunet içinde, sakin bir şekilde haklı olan talepleri gidermek için çözümler üretmektir.

Yoksa ülke koşullarının ötesinde taleplerle bu tür baskılar söz konusu olacaksa, bugün kazandık diye varsaydığımız olayların aslında yarının temeline dinamik koyduğumuz gerçeği ile yüz yüze kalırız. Benim bütün kesimlerden talebim, ülkemize duyduğumuz sevgiye denk gelen bir sorumlulukla bu tür davranışlar içine girmeleridir.”

HÜKÜMETİN İCRAATLARI KONUSUNDA BASIN TOPLANTISI

Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesindeki açıklamasında, hükümetin bir yılını doldurduğuna işaret etti ve bayram öncesinde düzenleyecekleri basın toplantısında yapabildiklerini, yapamadıklarını, yapamamış olmanın gerekçelerini basınla paylaşacaklarını açıkladı. Yorgancıoğlu, “Bir yıl sürede görünmemiş, basına konu olmamış olsa bile epeyi işler başardığımızı hep birlikte göreceğiz” dedi.

DENKTAŞ: “ YÜZ YÜZE KONUŞMADIK, KONUŞACAĞIZ”

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifası konusunda Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine kısa bir değerlendirmede bulundu.

Denktaş, Arabacıoğlu’nun istifasını henüz kabul etmediğini kaydederek, “Yüz yüze konuşmadık. Konuşacağız” dedi. (TAK)

Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur