1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ara bölgede bir EV
Ara bölgede bir EV

Ara bölgede bir EV

Lenia Nikolau isimli Kıbrıslı Rum, Kermiya kara sınır kapısının hemen karşısında bulunan eski evini tamir edip burada oturmak istiyor ancak Kıbrıs Rum makamlarının bürokratik engeller çıkararak buna izin vermediğinden şikâyetçi.

A+A-

Lenia Nikolau isimli Kıbrıslı Rum, Kermiya kara sınır kapısının hemen karşısında bulunan eski evini tamir edip burada oturmak istiyor ancak Kıbrıs Rum makamlarının bürokratik engeller çıkararak buna izin vermediğinden şikâyetçi.
Fileleftheros “Ara Bölgedeki Evinde Yaşamak İstiyor... Vatandaşı Mağdur Ediyor ve Onu Ara Bölgeye Temas Eden Mülkünden Uzak Tutuyorlar” başlıklı haberinde, Nikolau’nun eski evinin Metehan karşısındaki Rum sınır kontrol noktasının hemen yanında bulunan, yüzde 30’u Ara Bölge’de, yüzde 70’i de Güney Kıbrıs sınırları içerisinde olan evinde yaşamak istediğini yazdı.
Gazeteye göre, Çatra 1 bölgesinde (Parsel 410) bulunan evinin hemen yanına Kıbrıs Rum polisinin daimi kontrol noktası kurulması nedeniyle Nikolau bundan iki buçuk yıl önce, evini tamir ettirip burada oturmaya karar verdi.

Yüzde 30’u ara bölgede
Evinin yüzde 70’i Kıbrıs Rum tarafında, yüzde 30’u da Ara Bölge’de kaldığından, BM Barış Gücü ile temasa geçti. Barış Gücü kendisinden, evinin sadece arka değil, KKTC’ye bakan ön girişinden de, yani Barış Gücü tarafından kullanılan yoldan da erişim (Rum makamlarından) izni almasını istedi.
Gazete, Nikolau’nun Kıbrıs Rum Maliye ve Dışişleri, Savunma bakanlıkları, Kaymakamlık ve Ay. Demet Belediyesi arasında mekik dokumaya başladığını, gönderdiği dilekçe ve mektuplara, Ay. Demet Belediyesi dışında hiçbir merciden cevap alamadığını yazdı.
Nikolau’nun, başvurduğu bütün Kıbrıs Rum mercilerinin kendisinin de katılacağı ortak bir toplantı yaparak karar vermesini istediğine işaret eden gazete, Ay. Demet Belediye Başkanı Kostas Petru’nun Nikolau’nun meselesiyle ilgili bu gazeteye yaptığı açıklamaya da yer verdi.

Kostas Petru: “Daha önce bazı malları ara bölgeden kurtardık”
Gazeteye göre Petru, Nikolau bütün mercilerin katılacağı bir toplantı talep ederse bunu yerine getireceğini çünkü Ara Bölge’nin ancak bu şekilde canlandırılabileceğini söyledi, özetle şunları ekledi:
“Benzer bir sorunu şu anda snack bar olarak işletilen ve bahse konu evin hemen yanındaki bir garaj konusunda da yaşamıştık. O da Ara Bölge’deydi ancak mal sahibi binayı Ara Bölge’den çıkarmayı başardı. Yine yan arsayı da Ara Bölge’den çıkarmayı başardık. Şimdi Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla başka bir toprak parçasını daha kurtarmaya ve ‘UNFICYP’ adını vereceğimiz bir park haline getirmeye çalışıyoruz.”

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur