1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasiades'ten Kıbrıslı Rumlara, "sabırlı olun" mesajı
Anastasiadesten Kıbrıslı Rumlara, sabırlı olun mesajı

Anastasiades'ten Kıbrıslı Rumlara, "sabırlı olun" mesajı

Anastasşadşs, Brüksel’e gitmeden önce yaptığı kısa açıklamada sabır dileklerinde bulundu ve sıkı çalışmanın olumlu sonuçlar vereceğinin görüleceğini söyledi.

A+A-

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Avrupa Konseyi zirvesine katılmak için dün Brüksel’e hareketinden önce iyimser mesajlar verdiği belirtildi.

Gazetelere göre, Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, Avrupa Konseyi zirvesine katılacağı ve bazı temaslarda bulunacağı Brüksel’e gitmeden önce yaptığı kısa açıklamada sabır dileklerinde bulundu ve sıkı çalışmanın olumlu sonuçlar vereceğinin görüleceğini söyledi.

Anastasiadis’in Brüksel temaslarına değinen Altihia, Anastasiadis’in bugün yapılacak olan Avrupa Konseyi zirvesine katılacağını, bunun öncesinde ise Avrupa Halk Partisi toplantısında hazır bulunacağını yazdı.

Habere göre Anastasiadis, temasları çerçevesinde Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

Anastasiadis, temaslarının sonuçlarına ilişkin olarak yarın bir de basın toplantısı düzenleyecek.

Gazete Anastasiadis’e Brüksel temaslarında Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Maliye Bakanı Mihalis Sarris, Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis ve Güney Kıbrıs Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis’in eşlik edeceğini yazdı.

ANASTASİADİS “GOLD” DERGİSİNE DE KONUŞTU

Simerini gazetesi, Nikos Anastasiadis’in “Gold” dergisine verdiği özel mülakatta yeni yatırımlar ve kamu sektöründeki mevcut çetrefil süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önceliklerini anlattığını belirtti.

Habere göre Anastasiadis, önceliklerine, Güney Kıbrıs’ın bankaların sermayelendirilmesi ve finansal merkez olarak yeniden saygınlığını kazanmasını da koydu.

STİLYANİDİS

Bu arada, Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis, yazılı bir açıklama yaparak, Güney Kınrıs Başkanı Anastasiadis ve Hükümet’in, görüşmelerin başarıyla tamamlanması ve memorandumun en kısa zamanda imzalanması ve de belirsizliğin ortadan kalkması için aralıksız çalıştığını ifade etti.

Stilyanidis açıklamasında ayrıca Hükümet’in kamuoyu önünde müzakere yapma niyetinde olmadığını ve halkı, durumlar olduğu anda bilgilendireceğini belirtti.

Durumun zor olduğunu belirten Stilyanidis, Hükümet’in, mevduatların tıraşlanması veya maaşların kesilmesi konusunun bulunmadığını teyit etmek istediğini ifade etti.

Stilyanidis, son olarak, daha iyi koşulların şekillenmekte olduğunu, Hükümet’in uluslararası ve Avrupa alanında sahip olduğu güvenirlik ve saygınlıkla, en kısa zamanda, yeni bir kalkınma, ilerleme ve perspektife ilişkin koşulları şekillendireceğine inandığını da ifade etti. (tak/rb)

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur