1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Aktaş’a 30 ay hapis cezası
Aktaş’a 30 ay hapis cezası

Aktaş’a 30 ay hapis cezası

Günay Çinler’in hayatını kaybettiği ölümlü trafik kazasıyla ilgili karar açıklandı

A+A-

Lefkoşa'da geçtiğimiz Kasım ayında Otobüs Terminali yakınlarında meydana gelen ve Günay Çinler’in hayatını kaybettiği trafik kazasında yargılanan minibüs şoförü Nihat Aktaş, 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aktaş, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından suçlu bulunup, mahkûm edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyet Başkanı Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Esendağlı açıkladı.

 Esendağlı kararda öncelikle kazaya değinerek sanığın kullanımında bulunan minibüs ile 25 Kasım tarihinde saat 17.25 raddelerinde Lefkoşa’da Gazeteci Kemal Âşık Caddesi üzerinde Güney istikametinden Kuzey istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada o esnada yolun batı kısmından doğu kısmına doğru yaya olarak geçmeye çalışan Günay Çinler'e çarptığını aktardı.

Başkan Melek Esendağlı kaza neticesinde ağır yaralanan Çinler’in kaldırıldığı Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde aldığı yaralara dayanamayarak yaşamını yitirdiğini söyledi.

 

182 promil alkol tesiri altında…

Başkan Esendağlı maktulün 182 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini ve bu durumun sanık aleyhine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Esendağlı ancak sanığın trafik sicilinin temiz olmadığını ve dikkatsiz sürüşten cezaları bulunduğunu belirterek bu durumu aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Sanığın lehine ve aleyhine olan bulguları değerlendirdikten sonra aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıklayan Esendağlı, 30 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Bu haber toplam 1893 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler