1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney'den ödülle döndü
Güneyden ödülle döndü

Güney'den ödülle döndü

Limasol’da 15-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 6.Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali’nde, “ulusal filmler” kategorisinde yarışan ‘Haftasonu’ filminde başrolde bulunan İzel Seylani’ye, oyunculuk performansı göz önüne alınarak, ‘En İyi Aktör’

A+A-

Festivalin, Rialto Tiyatrosu’nda düzenlenen kapanış töreninde teşekkür konuşması yapan Seylani, “Bu benim için çok büyük bir sürpriz oldu! Önce festivale ve juriye, ardından yönetmenim, yol arkadaşım Talat Gökdemir'e ve tüm film ekibimize teşekkür ederim. Emeğimi bu ödül için vermedim ama izleyen ve destekleyen tüm dostlarıma da bu ödülle teşekkür etmiş olduğumu düşünüyorum. Perde beyaz, perde büyük.Üretmeye devam. Yoldaşlarla yeni yollara” dedi.

Yapımcılığını Inmotion Productions’ın üstlendiği ‘Haftasonu’, Eylül ayında Kosova, içinde bulunduğumuz Ekim ayında ise Fas ve Güney Kıbrıs’ta festival gösterimleriyle izleyicinin karşısına çıkmıştı.

Filmde, yıllardan sonra Kıbrıs’a geri gelen ve küs olduğu babasının cenazesinin yarattığı baskı ile yüzleşmek zorunda kalan Hasan’ın hikayesi anlatılmakta.

Filmin yan rollerinde Oya Gürel, Mine Atlı, Hasan Sirhan, Ali Hocalar ve Hulusi Özoğul var.

TAK

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur