1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “YİM’de dava açıyoruz”
“YİM’de dava açıyoruz”

“YİM’de dava açıyoruz”

Spor Federasyonları sözcüsü ve Bilardo Federasyonu başkanı Aşkın Burcu: “YİM’de dava açıyoruz”

A+A-

Necmi Belge

Spor Federasyonlarının KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’ne (MOK) karşı sürdürdüğü hukuksal süreç devam ediyor.

Anımsanacağı gibi, Serdar Savim MOK başkanı olarak spor federasyonlarını 2013 yılında üye yapmasına sonrası, federasyonların talebi üzerine tüzük genel kuruluna gideceği belli olunca MOK yönetim kurulu tarafından Savim görevden alınarak, yerine Atilla Mahmutoğlu getirilmişti.

Bunun üzerine, Girne Kaymakamlığı da başkan olarak, Serdar Savim’i tanıdığını açıklamış ancak  Atilla Mahmutoğlu Girne Mahkemesinde açtığı davaya ilişkin olarak Serdar Savim’in ve Mahmutoğlu’nun başkanlık yetiklerini ara emri ile durdurulmuştu.

Uzun bir süredir mahkemenin devam etmesi sonrası henüz kimin başkan olduğu yönünde bir karar üretilemezken Spor federasyonlarının tepki gösterdiği KKTC MOK yönetimi 12 Nisan tarihinde seçimli bir genel kurul gerçekleştirdi.

Bu genel kurulda oluşturulan yönetim kurulu içerisinde yer alan Atıcılık, Bisiklet ve Cimnastik federasyonlarını temsil ettiğini iddia edilen kişilerin, ilgili federasyonlardan hiçbir yetki belgesi olmaksızın genel kurula katıldıkları söz konusu federasyonlar tarafından tespit edilirken durum Girne Kaymakamlığına bildirildi.

Konu ile ilgili olarak, YENİDÜZEN’e konuşan Spor Federasyonları sözcüsü Aşkın Burcu, “KKTC MOK’u temsil ettiğini iddia eden bu kişiler hakkında ve son yapılan genel kurulun iptali gerekçesiyle, Girne Kaymakamlığı dava açmak için Savcılıktan görüş istedi” dedi. Burcu, “Spor federasyonları KKTC MOK yönetimi olduğunu iddia eden bu kişiler hakkında ve yasalara aykırı olan KKTC MOK tüzüğünü değiştirmek amacıyla Yüksek İdare Mahkemesinde dava açmaya hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1199 defa okunmuştur