1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YENİ BİR ELEKTRİK ZAMMI MI?
YENİ BİR ELEKTRİK ZAMMI MI?

YENİ BİR ELEKTRİK ZAMMI MI?

Basında yer alan ‘elektriğe % 10 zam’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdürü Gürcan Erdoğan, YENİDÜZEN’e fiyat konusunda “çalışma” yaptıklarını açıkladı

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Müdürü Gürcan Erdoğan, elektrik fiyatları düzenlenmesi konusunda bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, şuanda yeni bir fiyat uygulaması olmadığını açıkladı. Dün bazı basın yayın organlarında ‘21 Ekim itibariyle elektriğe % 10 zam’ şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Erdoğan, kurumun web sitesinde yayınlanan elektrik fiyatlarının bilgi amaçlı geçici süreliğine yayınlandığını daha sonra kaldırıldığını belirtti.

Erdoğan: “Yeni bir fiyat uygulaması yok”
Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Gürcan Erdoğan, şuanda resmi bir fiyat uygulaması olmadığının altını çizdi. Elektrik fiyatlarının akaryakıta ve dövize bağlı olarak değişim gösterdiğini belirten Erdoğan, bu yönde bir çalışma olduğunu fiyatların ‘artış ya da azalış’ gösterebileceğinİ işaret etti. Şuanda rakamların ne çıkacağını kendisinin de bilmediğini, çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Gürcan Erdoğan, yeni bir fiyat uygulaması olmadığına açıklık getirdi. Erdoğan, rakamlarla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra resmi açıklamanın yapılacağını ifade etti.

Sitede yayınlanmıştı!
Dün bazı basın yayın organlarında Kıb-Tek’in resmi web sitesinden dün itibariyle geçerli olacak olan yeni elektrik fiyatlarının açıklandığı ve %10’luk zam yapıldığı yazıldı. Sitede elektrik tarife tablosu da paylaşılmış, standart konut tarifesi olan 0 – 250 Kws arası %10 zamlanırken, en yaygın konut tarifesi olan 251 – 500 Kws tarifesi ise %8.89 zamlandığı aktarılmıştı. Kıb-Tek’in web sitesinde sabah saatlerinde yayınlanan tarife tablosu günün ilerleyen saatlerinde internet sitesinde kaldırıldı.
YENİDÜZEN’e konuşan Kıb-Tek Müdürü Gürcan Erdoğan da bunun sadece bir çalışma olduğunu, resmi rakamlar olmadığını açıkladı.

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur